Az év végén számos gyártó tervezi új csúcskategóriás Android telefonjainak bemutatását, amelyek a legújabb lapkákat tartalmazzák. Az izgalmak középpontjában a Snapdragon 8 Gen 3 és a Dimensity 9300 lapkák állnak, és ebben a sorban a vivo is bemutatkozik majd az erős vivo X100 sorozattal. A vivo X100 Pro+ modell most friss rendereléseken mutatkozott be, melyek egy ismerős, de mégis megújult dizájnt sejtetnek, miközben a kamera-telefon hírnevét továbbra is magasra tartja. Nézzük meg a részleteket!

vivo X100 Pro+

A rendereléseket látva a telefon ismerős, de frissített dizájnt mutat az elődmodellhez képest. A kameramodul ezúttal a készülék közepére került, ami egyszerűbb, letisztultabb megjelenést biztosít. A telefon várhatóan fekete és piros színben lesz kapható, valószínűleg öko-bőr bevonattal. A Zeiss-szel való együttműködés továbbra is él, így a minőségi lencsék továbbra is garantáltak.

A vivo X100 Pro+ modellről korábban is írtunk már. Amennyiben az információk pontosak, a telefon egy 50 megapixeles Sony IMX989 szenzorral ellátott kamerát fog tartalmazni, változó rekesznyílással. Az F/1.4 – F/4.0 rekesznyílás a Huawei P60 Pro modellben is megtalálható volt. Új fejlesztés a 200 megapixeles telefotó szenzor, bár valószínűbb, hogy ez egy 50 megapixeles szenzor pixel-binning technológiával.

A portrékamera egy 50 megapixeles Sony IMX758 szenzort kap, ami a vivo X90 Pro és Pro+ modellekben is megtalálható volt, optikai képstabilizálással és 2X optikai zoommal. A vivo X100 Pro+ LPDDR5 RAM-mal, gyors UFS 4.0 tárhellyel és a Snapdragon 8 Gen 3 lapkával érkezik. A telefon IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik majd, és a kijelzője egy 6,78 hüvelykes, 120Hz frissítési rátájú, 2K+ felbontású panel lesz.

A bemutató Kínában az év végén várható, de Európában még nem tudni, hogy elérhető lesz-e ez a modell. Azonban valószínű, hogy a vivo X100 Pro modell, amely a MediaTek Dimensity 9300 lapkát használja, elérhető lesz nálunk is.