A Snapdragon 8 Gen 3 lapka októberi megjelenése már izgalommal tölti el a tech rajongókat. Sokáig nem lehetett tudni, melyik cég fogja először piacra dobni ezt az új lapkát, de a Xiaomi és a Motorola voltak a legesélyesebb jelöltek, hiszen korábban is ők debütáltak elsőként az új processzort. Most azonban a ZTE is berobbant a színtérre a Nubia márkanév alatt. A Nubia Red Magic 9 egy kiszivárgott információ alapján Snapdragon 8 Gen 3 lapkát kapott.

A Nubia Red Magic 9 bemutatkozik Snapdragon 8 Gen 3 lapkával és magas GeekBench pontszámmal

A prototípus már megjárta a GeekBench tesztjét, ahol 5977 pontot ért el, ami 20%-kal magasabb, mint az előd Snapdragon 8 Gen 2 legjobb eredményei. A készülék kódneve NX769J, 12 GB RAM-mal rendelkezik és Android 14-et futtat. Az alaplap neve “pineapple”, amit a nemrég GeekBench-en megjelent Galaxy S24 eszköznél is láttunk.

Snapdragon 8 Gen 3 lapka

Az eredmények még további érdekességekkel is szolgálnak. A Qualcomm egy teljesen új architektúrával debütál, amely a lapka részeként egy magasabb teljesítményű Cortex-X4 magot, 5 darab Cortex-A720 magot és 2 darab Cortex-A520 magot foglal magában. A grafikus feldolgozó egység egy Adreno 750 lesz, 10 MB L3 gyorsítótárral, ami 20%-kal több a jelenlegi zászlóshajó modelljüknél.

További részletek október 24-én válnak majd ismertté, amikor is a Qualcomm megtartja a Snapdragon Summit nevű rendezvényét. Az információk szerint a Galaxy S24 egy speciális “For Galaxy” chippel érkezik majd, aminek még magasabb lesz az órajele, mint a Nubia Red Magic 9-es modellnek. Az új lapka a 4 nm-es TSMC N4P technológián alapszik.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!