A Samsung új, összehajtható telefonjai hamarosan a piacon lesznek. A pletykák szerint a Z Fold5 és Z Flip5 modellek a Watch6 és Tab S9 mellett valamikor júliusban debütálhatnak.

Az új Samsung Galaxy Z Flip5 egyik kiemelkedő tulajdonsága kétségtelenül az új, nagyobb külső kijelzője. A mobiltelefon különböző pletykái és képei már bemutatták a “mappaszerű” kijelzőt. Most néhány fényképet is láthatunk a Z Flip5 műanyag tokjáról, amely megerősíti a kijelző nagy méretét és furcsa alakját.

A Samsung Galaxy Z Flip5 új nagy külső kijelzőjét erősítik a tokról készült képek

A Samsung Galaxy Z Flip5 tokjának képei alapján a külső kijelző 3,4 hüvelyk átlóval és 720 x 748 pixel felbontással rendelkezik. Ez elegendő helyet biztosít az új kijelzőn elhelyezkedő parancsikonoknak és widgeteknek, valamint egy nagy órának, ami sokkal funkcionálisabbá teszi a Z Flip4 1,9 hüvelykes kijelzőjénél.

A Samsung Galaxy Z Flip5 új nagy külső kijelzőjét erősítik a tokról készült képek

A Z Flip5 többi hardveréről még nem tudunk sokat. Minden jel szerint egy új zsanér kialakítás biztosítja a sokkal szorosabb zárást minimális vagy akár nem létező hézagokkal. A Z Flip5 várhatóan a legújabb és legnagyobb Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy mobilplatformon fog futni.

Jelenlegi ismereteink szerint a Z Flip5 három tárolókapacitással érkezik: 128 GB, 256 GB vagy 512 GB, ahol a 128 GB-os modell UFS 3.1-es chipet használ az UFS 4.0 helyett. Ez összhangban van a jelenlegi Z Flip4 tárolókategóriákkal. Úgy véljük, hogy a Z Flip5 – elődjeihez hasonlóan – két 12 MP-es kamerával (fő és ultraszéles) rendelkezik, de potenciálisan új szenzorokkal. A töltési sebesség valószínűleg a megszokott 25W marad.