Úgy tűnik, hogy a Samsung Galaxy Z Flip5 valószínűleg 2023. júliusának utolsó hetében debütál, és most új részleteket tudunk meg a külső kijelzőjéről. Már korábban is sejtettük, hogy “dosszié alakú” kialakítású lesz, de most már konkrét adatokkal is rendelkezünk. Nyilvánvaló, hogy a Samsung meg akarja dönteni a hajtogatós telefonok külső kijelzőjének méretrekordját, amit jelenleg az OPPO Find N2 Flip tart 3,26 hüvelykkel.

A Samsung Galaxy Z Flip5 kivetíti a rekordokat a nagyméretű külső kijelzőjével

Eközben úgy tűnik, a Moto RAZR 40 Ultra még tovább akar menni. A Samsung ezt előre látva a Galaxy Z Flip5-öt egy 3,4 hüvelykes, 720p felbontású külső panellel szereli fel. Ezeket az információkat a népszerű Ice Universe szivárogtatta. A tényleges felbontás 720 x 748 pixel, a pixel sűrűsége pedig 305 PPI.

A Samsung Galaxy Z Flip5 kivetíti a rekordokat a nagyméretű külső kijelzőjével

A Samsung Galaxy Z Flip5 legújabb renderelései widgeteket és egy kis feladatsávot is mutatnak az alján. Ha szerencsések, akkor teljes képernyős alkalmazásokat is futtathatunk, a kamera alkalmazáson kívül. A Galaxy Z Flip5 várhatóan 6,7 hüvelykes AMOLED kijelzővel, csepp alakú zsanérral érkezik, ami csökkenti a hajtás láthatóságát és a két kijelző közötti hézagot.

A telefon további jellemzői közé tartozik a 12 megapixeles fő kamera, a 12 megapixeles ultranagy látószögű kamera a hátlapon, a 10 megapixeles selfie kamera és a Snapdragon 8 Gen 2 processzor. Az alapmodell 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel, valamint IPX8 tanúsítvánnyal rendelkezik. Úgy tűnik, hogy a külső kijelző mérete 0,1 hüvelykkel kisebb, mint a Moto RAZR 40 Ultra esetében.