A Google bejelentette, hogy a korábban bevezetett Android Nearby Share for Windows PC-k szolgáltatása immár szinte az egész világon elérhetővé vált.

A Windows PC-kre készült Nearby Share lehetővé teszi az Android-felhasználók számára, hogy fájlokat osszanak meg PC-jükkel – legyen az asztali számítógép vagy laptop – vezeték nélkül és az Android natív menüin keresztül. Korábbi tesztelésünk során megállapítottuk, hogy a rendszer gyors és megbízható, még ebben a korai bétaváltozatban is.

Az Android Nearby Share már világszerte elérhető a Windows PC-k számára

Azonban a kezdeti megjelenéskor a Google korlátozta a funkciót néhány országra, elsősorban az Egyesült Államokra összpontosítva.

Azóta a Google csendben kiterjesztette a támogatást más régiókra is. Egy támogatási oldalon a Google most azt közli, hogy a Nearby Share for Windows PC-k már “a világ legtöbb országában elérhető”. Ez magában foglalja Európa egyes részeit, valamint a világ számos más országát. Sokan korábban sikeresen telepítették a Nearby Share-t, de az nem volt hivatalosan támogatott, és nem volt közvetlenül letölthető sok országban egészen eddig.

A Google a következőket közli:

A Nearby Share Béta Windows PC-khez az Egyesült Államokban és a világ legtöbb országában érhető el. Jelenleg nem érhető el a következő országokban: Kuba, Irán, Észak-Korea és Szíria.

Egyelőre a Nearby Share PC-kre még bétaváltozatban érhető el, és innen kezdheted el a telepítést. Nincs hír a végső változat hivatalos megjelenésről, és az ARM-alapú eszközök hivatalos támogatásának hiánya sem változott még.