Igazán pezsgő hetek előtt állunk, hiszen számos mobiltelefon bemutatóra készül a Huawei, a realme és a POCO háza táján, mindössze néhány nap leforgása alatt. A POCO készül bemutatni legújabb modelljét, a POCO F5-öt Indiában, amely már ma látható az előzetes képeken.

Megpillanthatjuk a POCO F5 új okostelefont a bemutató előtt

A készülék nagyrészt a Redmi Note 12 Turbo újracsomagolásának tekinthető, bár így is meg fog jelenni Európában. A márka bejelentette, hogy a készülék 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel érkezik. Himanshu Tandon, a POCO India vezetője már meg is osztott néhány előzetes képet a telefonról.

Megpillanthatjuk a POCO F5 új okostelefont a bemutató előtt

A POCO F5 Carbon Black és Snowstorm White változatokban kerül forgalomba. A fehér változat hátulján virágmintával, míg a fekete változat döntött csíkos mintával büszkélkedik. A készülék ára kb. 125 000 Ft lesz, de a bemutató alkalmával 30 eurónyi, azaz 11 500 Ft kedvezményben részesülhetnek a vásárlók. A POCO F5 6,67 hüvelykes AMOLED képernyőt, 120 Hz-es frissítési rátát és a képernyő felső részében egy kivágást kínál.

A telefon belsejében egy Snapdragon 7+ Gen 2 processzor található, egy Adreno GPU-val, 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel. A POCO F5 az Android 13-at futtatja MIUI 14 felhasználói felülettel, és rendelkezik egy 5160 mAh kapacitású akkumulátorral, ami 67W-os gyorstöltést támogat. A kamera tekintetében hármas beállítást kapunk hátul, ami egy 64 MP-es fő kamerát, egy 8 MP-es ultrawide kamerát és egy 2 MP-es makró kamerát foglal magában.

A szelfikészítésért egy 16 MP-es kamera felel.