Az összehajtható Samsung Galaxy Z Fold 5 és Galaxy Z Flip 5 modelljeinek debütálása egyre közeledik. Számos információt szereztünk már a dél-koreai vállalat új termékcsaládjáról. Ismert, hogy a Z Flip 5 készülék új generációs Qualcomm lapkát, nagyobb külső kijelzőt kap, és új zsanér is helyet kap benne, mely a képernyő két részének tökéletes összezárását teszi lehetővé. Ma az európai piacon értékesítendő okostelefon várható árát is megtudhatjuk.

A görögországi TechManiacs-tól érkező hírek szerint az új modell alapváltozatának (8 GB RAM, 128 GB tárhely) induló ára 1299 euró lesz. Ez meghaladja elődje árát, amely szemben áll a korábbi híresztelésekkel, melyek szerint az eredeti bevezetési ár megmaradna. Tájékoztató jelleggel, a Galaxy Z Flip 4 eredetileg 1099 euróért került piacra. Ez körülbelül 20%-os áremelkedést jelent, amely nem veszi figyelembe az áfát és más regionális adókat. Az ár forintban kb. 482 000 Ft.

A Samsung Galaxy Z Flip 5 új generációs Qualcomm lapkával érkezik: mennyi lesz az európai piaci ára?

Korábbi pletykák szerint az áremelés csak a könyvszerűen összehajtható Galaxy Z Fold 5 modell esetében lett volna érvényes. Valószínű, hogy lesznek előrendelési ajánlatok az új modellekhez, ami csökkentheti az értékesítési árat.

A Galaxy Z Flip 5 kijelzője 1,9 colról 3,4 colra növekszik, 720 x 748 pixel felbontással. A Samsung a Google-lel együttműködve fejlesztett a szoftver optimalizálásán, így a vállalat alkalmazásai, például a Google Maps, natív módon futnak majd a külső panelen. A gépháztól várhatóan a Snapdragon 8 Gen 2 lapka, legalább 8 GB LPDDR5X RAM és 128 GB UFS 4.0 tárhely teszi majd teljesebbé a telefon képességeit. A készülék közvetlen versenytársa lesz a Motorola RAZR 40 Ultra új modelljének, mely szintén nagy külső kijelzőt és vonzó dizájnt kínál.

A cég új, összehajtható termékeinek bevezetése várhatóan július 26-án lesz, bár ezt még nem erősítették meg hivatalosan.