Az Apple idén ősszel jelenti be az iPhone 15 telefonok sorozatát. Egyre erősödő pletykák szerint a vadonatúj modellekben az Apple A17 Bionic lapkákat találhatjuk majd, melyeket a TSMC 3 nm-es litográfiájú gyártási folyamatával készítenek. A kezdeti gyártás az úgynevezett “N3B” eljárást veszi igénybe, de a hírek szerint 2024-től a termelés költséghatékonyabbá válik, mivel a CPU-kat egy “N3E” nevű folyamatban állítják majd elő. Nézzük meg a részleteket.

Az információk egy Weibo-n tevékenykedő informátor révén érkeztek, aki azt állítja, hogy az Apple valamikor meg fogja változtatni az A17 Bionic lapkák gyártási folyamatát. Az N3B folyamatról az N3E-re történő váltás olcsóbb chiptermelést tenne lehetővé. Jelenleg az A16 Bionic processzorokat a TSMC N5E folyamatában gyártják, de ezek kevésbé hatékonyak, mint ha az N3B folyamatot alkalmaznák.

Új gyártási folyamatban készül az Apple A17 lapka az iPhone 15-ök számára

A hírek ellenőrzése kihívásokba ütközik, mivel az informátor története még nem igazán hosszú, de állítólag ő volt az első, aki felfedezte, hogy az Apple az iPhone 15 modellel bevezeti az USB-C portot. Ezért elképzelhető, hogy rendelkezik bizonyos kapcsolatokkal Kínában és megbízható forrásokból származnak információi.

A MacWorld cikke szerint az N3B és az N3E folyamatok között nem lenne észrevehető különbség a teljesítmény vagy a hatékonyság tekintetében, csak a gyártási költségekben mutatkoznának eltérések. Ez a változás tehát az Apple számára lenne előnyös.

Új gyártási folyamatban készül az Apple A17 lapka az iPhone 15-ök számára

Az iPhone 15 sorozat valószínűleg új dizájnt fog bemutatni, amely némileg eltér az iPhone 14 modelljeitől. Az előzetes hírek szerint élesebb vonalakat és egyenes hátat kaphatnak a telefonok, de a sarkok enyhén lekerekítettek lehetnek a jobb ergonómia érdekében.

A Pro modellek esetében titánium keret alkalmazása szóba jött, valamint egy új, 48 MP-es kamera beépítése is tervben van (talán egy telefotó lencse a fejlett zoomolási képességek érdekében). Az alapmodellek, az iPhone 15 és 15 Plus, a Dynamic Island technológiát is beépíthetik, amit a Pro változatokban is megtalálunk.

Nemrégiben érkeztek hírek, miszerint hamarosan megkezdődik a telefonok gyártása, így valószínűsíthető, hogy a következő hetekben több realisztikus információval szolgáló szivárgás várható az iPhone 15-öt illetően.