Ma láthattuk, hogy a Galaxy S24 Ultra feltűnt a GeekBench 6-ban, egy Snapdragon 8 Gen 3 lapkával. Érdekes módon ma ugyanitt bukkant fel egy másik modell is, az Exynos 2400 lapkával szerelt Galaxy S24. Vajon mennyire erős ez a lapka a Qualcomm legújabb processzorához képest?

Galaxy S24+

A Samsung SM-S926B készülékként azonosított telefon valószínűleg a Galaxy S24+. Korábban már láttuk ezt a készüléket a GeekBench-en, de akkor még Snapdragon 8 Gen 3 lapkával. Ennek köszönhetően most összehasonlíthatjuk a két változat pontszámait. Az Exynos lapkával a telefon az egy magos teszten 2067, míg a többmagoson 6520 pontot ért el.

Galaxy S24+

Augusztusban ugyanez a modell, de Snapdragon 8 Gen 3 lapkával, az egy magos teszten 2233, a többmagoson pedig 6661 pontot kapott. Ez azt jelenti, hogy a két lapka közötti különbség nem nagy. Érdekesség, hogy a Galaxy S24 Ultra, ami csak Qualcomm lapkával lesz elérhető, hasonló eredményeket produkált.

Megjegyezném, hogy a két lapka közötti különbségek elhanyagolhatók. Mivel ezek a lapkák még nem jelentek meg hivatalosan, biztosan lesz még fejlesztés. Nemrég a Samsung bemutatta az Exynos 2400 lapkát, amely kiemelkedő MI teljesítménnyel és az AMD RDNA 3 grafikájával büszkélkedik.

Ice Universe szerint ez a lapka 10 maggal rendelkezik, és 3,21 GHz-es órajelen dolgozik.