Jövőre nagy változás várható a Samsung okostelefonjaiban, ugyanis a vállalat az új Exynos 2400 lapkát fogja beépíteni a Galaxy S24 modellekbe. Ez nagy hír, mivel eddig a Galaxy S23-asokban csak Snapdragon lapkák voltak, és nem volt lehetőség választani. Az új Exynos 2400 lapka már most izgalmasnak ígérkezik, szóval nézzük meg, mit tud.

A Samsung egy 10 magos lapkát tervez, ami a következőképpen van felépítve: egy fő mag, két közepes teljesítményű mag, három alacsonyabb teljesítményű mag és négy energiatakarékos mag. A fő mag, ami a legerősebb, 3,1 GHz-es sebességgel fut. Két közepes mag 2,9 GHz-en dolgozik, három pedig 2,6 GHz-en, ami kevésbé intenzív feladatokra jó. Az energiatakarékos magok 1,8 GHz-en futnak.

Ami a grafikát illeti, az új lapkában egy AMD által fejlesztett Xclipse 940-es grafikus egység lesz. A lapka ezenkívül LPDDR5X típusú memóriákat és UFS 4.0 gyors tárolókat is támogat. Az internetezéshez és az adatok letöltéséhez egy Exynos 5300-as modem lesz benne, plusz egy új képfeldolgozó, ami akár 320 megapixeles kamerákat és 8K-s videót is képes kezelni.

Összességében az új Exynos 2400 lapka sok újdonságot ígér a Samsung Galaxy S24 sorozathoz. Reméljük, hogy 2023 végéig még több információval szolgálhatunk!