Még nincsenek igazán olcsó összecsukható telefonok a piacon, bár a Motorola nemrégiben bemutatta az RAZR 40 5G-t, amely egy kedvező árú összecsukható készülék. Ugyanakkor több vállalattól is hasonló, közepes műszaki adatokkal rendelkező és vonzó külsejű modelleket várnak. Úgy tűnik, a Huawei egy ilyen telefonon dolgozik 2023-ra, míg a Samsung egy úgynevezett Galaxy Z FE-n gondolkodik.

Egy bizonyos tippelő, Revegnus hozta nyilvánosságra a híreket. Elmondása szerint a Huawei a jövő év közepén fogja bemutatni az új modellt, melynek várható ára kb. 735 dollár körül alakul, de akár még olcsóbb is lehet. A Huawei már kínál egy elérhető árú összecsukható telefont: a Pocket S modellt, mely 2022 végén debütált Kínában, ám sajnálatos módon globálisan nem kapható.

Ugyanez a forrás arról is beszámolt, hogy a Samsung egy hasonló, kedvező árú összecsukható telefonon dolgozik. Nem egyértelmű, hogy egy Galaxy Z Flip5 vagy egy Galaxy Z Fold5 típusú modellről van-e szó, de a „Galaxy Z FE” név alatt kerülhet bemutatásra. Az új készülék bemutatója várhatóan a jövő év augusztusában lesz, a Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 mellett. További információk egyelőre nem állnak rendelkezésre.