A Porsche Design és az AOC, mindkettő ismert innovációiról a dizájn és technológia területén, bejelentették az AGON PRO PD49 ívelt gaming monitor piacra dobását, amely a Porsche sportautók esztétikáját tükrözi. Ez a termék az AGON by AOC-val, a gaming monitorok és IT kiegészítők piacának egyik vezető szereplőjével folytatott együttműködés eredménye.

AOC AGON PRO PD49
A Porsche sportautók ihlette AGON PRO PD49: a legújabb csúcsmodell az ívelt gaming monitorok között

Az AGON PRO PD49 eleganciát és teljesítményt ötvöz egy 49 hüvelykes QD-OLED panellel, amely 1800R görbülettel biztosít teljes vizuális beleélést. A 5120×1440 pixeles lenyűgöző felbontás és a 1000 nit maximális fényerő, amely VESA DisplayHDR True Black 400 minősítéssel rendelkezik, élethűvé és pontosabbá teszi minden részletet. Ezeket a jellemzőket kiegészíti a 10 bites színmélység és a színek 99% DCI-P3 pontossága, ezzel magasabbra emelve a vizuális élményt a játékban.

AOC AGON PRO PD49 (Porsche Design)
AOC AGON PRO PD49 (Porsche Design)

A monitor nem csak vizuális élményt nyújt, hanem dizájn elem is. A Porsche sportautóinak vonalait és részleteit megidézve, a PD49 alumíniumból készült állványt és elemeket mutat be, amelyek egy Porsche 911 kormányát és kerekeit idézik. A monitor hátoldala egy Porsche 911 hűtőrácsát jeleníti meg, míg az RGB Light FX elemek stílust és személyiség jegyeit adják hozzá.

AOC AGON PRO PD49 (Porsche Design)
AOC AGON PRO PD49 (Porsche Design)

A PD49 kiemelkedik a csatlakoztathatóság terén is. Támogatja a HDMI 2.1-et és a DP 1.4-et, rendelkezik négy USB 3.2 porttal és egy RJ-45 bemenettel, valamint egy USB-C dokkoló funkcióval, amely akár 90 W teljesítménnyel képes tölteni a kompatibilis eszközöket. Az integrált KVM kapcsoló lehetővé teszi két számítógép hatékony csatlakoztatását és kezelését egyszerre.

A teljesítményre törekvő játékosok számára a PD49 240 Hz-es frissítési rátát, 0,03 ms-es Gray-to-Gray (GtG) válaszidőt és Adaptive-Sync kompatibilitást kínál, biztosítva az ultra-sima játékélményt. További funkciók, mint a képkockaszám számláló és az alacsony bemeneti késleltetés, versenyelőnyt biztosítanak.

Az AGON PRO PD49 monitor a Porsche Design boltokban és szaküzletekben, valamint online a porsche-design.com oldalon lesz elérhető, ajánlott áron 2190 euró (kb. 811 000 Ft) áron.