A Huawei már elkezdte beharangozni azokat a termékeket, amelyeket 2024-ben tervez piacra dobni, és úgy tűnik, ezek igazán újító jellegűek lesznek. Bár a “disruptív” kifejezés nehézkesen fordítható, lényegében olyan termékekről van szó, amelyek alapjaiban változtathatják meg a piaci normákat.

Yu Chengdong, a Huawei vezérigazgatója ígéretet tett ezekre a “disruptív” termékekre. Addig is a cég 2024 első negyedévében kiadja a HarmonyOS Next Developer Preview kiadását. Yu azt is megígérte, hogy az új fogyasztói termékek átírják majd az iparág történetét.

2023-ban a Huawei már meglepte a piacot a Kirin lapkával és 5G modemmel ellátott Huawei Mate 60 telefonnal. Yu azt is elmondta, hogy HarmonyOS alapú natív alkalmazásokat és termékeket fognak piacra dobni, ezzel Kína egyik vezető operációs rendszer szolgáltatójává válva.

Érdemes megemlíteni, hogy a Mate 60 nagy népszerűségre tett szert Kínában, ahol a hazafias lelkesedésnek köszönhetően 2,4 millió darabot adtak el belőle mindössze 8 hét alatt. November elején ez a szám 2,5 millió darabra nőtt, a Mate 60 Pro pedig ebből a 60%-ot tette ki.

A “disruptív” termékekkel kapcsolatban olyan újításokra lehet számítani, mint egy Huawei P70 revolúciós fényképező szenzorral, például egy 1 hüvelykes Sony vagy egy LYTIA szenzorral, vagy akár egy Apple rivális AR/VR szemüveg és egy Samsung rivális okosgyűrű. Az autóipar terén is izgalmas fejlemények várhatóak, ahol a Xiaomi már 2024-ben piacra lép. Az okosórák terén is várják a következő nagy újítást, mint például a vérnyomásmérő, EKG, pulzusmérő, SpO2 szenzorok után.