A OnePlus nemrég bejelentette, hogy MI-alapú funkciókat vezet be okostelefonjaiba, köztük egy új „AI Eraser” képtörlő eszközt is, amely a képekből eltávolítja a nem kívánt elemeket. Ez a lépés egy része annak a folyamatnak, amellyel a vállalat az MI technológiák felé mozdul el.

A OnePlus bevezeti az AI Radírt, generatív MI-vel tökéletesített radírt

A OnePlus, amely korábban a OnePlus 12 zászlóshajó modelljét MI-specifikus funkciók nélkül dobta piacra, most úgy döntött, hogy nagy hangsúlyt fektet a generatív MI fejlesztésére. Az AI Eraser, amely a Samsung és a Google hasonló szolgáltatásaira emlékeztet, mint például a Google Magic Eraser vagy a Samsung Galaxy AI részeként elérhető szerkesztőeszközök, ebben a hónapban érkezik a OnePlus 12 és a OnePlus 12R modellekre. Ez az eszköz generatív MI-t használ azoknak a területeknek a kitöltésére, amelyek a képeken lévő elemek eltávolítása után maradnak.

A OnePlus bevezeti az AI Radírt, generatív MI-vel tökéletesített radírt

Az AI Eraser a OnePlus Photos alkalmazáson belül lesz elérhető, és nem csak a OnePlus 12 és 12R modelleken, hanem a OnePlus Open, OnePlus 11 és OnePlus Nord CE 4 készülékeken is megjelenik. Egyelőre nincsenek pontos részletek a további MI funkciókról, amelyek bevezetésre kerülhetnek, de várhatóan ilyenek lehetnek a valós idejű fordítás, szövegösszegzések készítése és a beszéd szöveggé alakítása.