A Facebook bejelentette új vertikális videolejátszójának indulását, amelynek célja, hogy a platform versenyképesebb legyen a TikTok-kal szemben. Az új lejátszó teljes képernyős, vertikális formátumú, és azért jött létre, hogy a különböző hosszúságú és formátumú videók, beleértve a rövid Reels videókat, a hosszabb tartalmakat és az élő közvetítéseket is támogassa.

Facebook

Ez a frissített lejátszó egyelőre csak az USA-ban és Kanadában érhető el, és célja, hogy egységesebbé tegye a videómegosztási és megtekintési élményt a Facebookon. A vertikális nézet lesz az alapértelmezett, amely lehetővé teszi a platform számára, hogy ajánlásokat tegyen a következő megtekintendő videókra. Az új formátum célja, hogy növelje a megtekintési időt, a nézettségi számokat és a tartalom elérését.

Facebook

A Facebook továbbá arról számolt be, hogy a felhasználók növekvő igényei miatt több rövid videót, úgynevezett Reels-t is fog megjeleníteni. További újdonságok közé tartozik a teljes képernyős mód a vízszintes videók számára, valamint egy csúszka, amellyel a hosszabb videókban lehet gyorsan átugrani, lehetőséget biztosítva a felhasználóknak, hogy 10 másodperces lépésekkel előre vagy hátra ugorjanak.