Az OnePlus Open, az új összecsukható telefon, már bemutatásra került, de egy rendkívül izgalmas videó is napvilágot látott a készülék kapcsán. MrMobile ellátogatott az OnePlus központjába, hogy megtekinthesse az új modell ellenállósági tesztjeit. A részleteket alább olvashatjátok.

oneplus open test

Az Open egy összecsukható telefon, ami gyakorlatilag egy átcímkézett OPPO Find N3. A belső kijelzőjén látható a hajlítás nyoma, ám úgy tűnik, ez kevésbé szembetűnő, mint a Galaxy Z Fold 5 vagy a Google Pixel Fold esetében. Az OnePlus jelentős erőfeszítéseket tett a zsanér tökéletesítése érdekében: 30%-kal kevesebb alkatrésszel és könnyű ötvözetekkel, beleértve a titánt is, dolgoztak.

Az ellenállósági tesztek között szerepelt a telefon acélra ejtése egy méterről, valamint számos vízállósági teszt, amelynek során erős vízsugárral permetezték le. A használt eszköz képes az IPX2 és IPX4 közötti körülmények szimulálására. Sajnos nem kaptunk információt arról, hogy pontosan hány hajlítást bír el a készülék, de általánosságban többszáz ezer hajlításról beszélhetünk.

A telefon gombjainak strapabíróságát is ellenőrizték, továbbá egy különleges eszközzel tesztelték a telefon forgatásának hatásait. Emellett egy érdekes teszt során a telefont a hátsó zsebben tárolva ráültettek, hogy az esetleges mindennapos balesetek hatásait szimulálják. Az USB-C port funkcionalitását is megvizsgálták. A tesztek további részleteiről a videó ad tájékoztatást.

A telefont hivatalosan 2023 október 19-én jelentették be.