A Motorola úgy döntött, hogy megrohamozza a hajtogatható telefonok piacát, és erre a nyáron nem egy, hanem két ilyen készülékkel készül – a cég a legnépszerűbb formátumot, a csuklós változatot választotta. Elsősorban a RAZR 40 modellt láthatjuk, amelyet mondhatunk a “lite” változatnak, a központi figyelem pedig a RAZR 40 Ultra – ez a duó zászlóshajója, amely a hatalmas elülső kijelzőjével tűnik ki, ami még a fényképezőgépet is körülveszi.

A Motorola Razr 40 Ultra csuklós zászlóshajó a legapróbb részletekben tündököl

Ma megtekinthetjük a legújabb, kiváló minőségű rendereléseket, amelyeket a híres Evan Blass kínál. Láthatjuk a telefont feketében, kékben és rózsaszínben. A képek megerősítik a korábban látott dizájnt és a készülék hivatalos nevét, és első látásra be kell vallanunk, hogy a telefon nagyon jól néz ki, különösen ha figyelembe vesszük, milyen bonyolult volt a külső kijelzőt a fényképezőgépek köré kialakítani.

A Motorola Razr 40 Ultra csuklós zászlóshajó a legapróbb részletekben tündököl

Arra számítok, hogy ez a nagyobb képátló több funkciót tesz lehetővé a másodlagos kijelzőn, amelynek mérete egyébként 3,5 hüvelyk lesz, míg a fő, hajtogatható kijelző 6,8 ~ 6,9 hüvelykig terjed. A belső részben az okta-core Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 processzor található, akár 512 GB tárhellyel és 12 GB RAM-mal, valamint 32 MP-es belső kamerával.

A Motorola Razr 40 Ultra csuklós zászlóshajó a legapróbb részletekben tündököl

A külső részen két kamera található: egy 12 MP-es széles látószögű (IMX563) és egy 13 MP-es ultra-széles látószögű (SK Hynix Hi1336). Az egyik elem, ami csalódást okoz, az az akkumulátor, amely csak 3640 mAh, ami elég sovány, ha megnézzük az OPPO Find N2 Flip által kínált 4300 mAh-t (a vélemény itt).

Még mindig látni kell, hogyan áll majd az energiahatékonyság terén, bár a Snapdragon 8 Gen2 választása ebben az esetben talán jobb ötlet lett volna.