Az IFA 2023-as technológiai vásár közeledtével a Motorola készülődik a Moto G sorozat új, költségvetés-barát modelljeinek bemutatására. Nemrég értesültünk róla, hogy a Moto G84 szeptember 1-jén kerül bemutatásra, most pedig azt is megtudtuk, hogy szeptember 5-én a Motorola Moto G54 is a nagyközönség elé kerül. Lássuk, mit tudunk már a telefonról.

Motorola Moto G54

A bemutató elsőként Kínában lesz, ahol a telefon már korábban átment a TENAA hitelesítésen. A készülék polikarbonát hátlappal és ismerős dizájnnal érkezik. IPS LCD kijelzője és oldalra helyezett fizikai ujjlenyomat-olvasója van, továbbá egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorral is rendelkezik.

Motorola Moto G54

A Moto G54 egy 50 megapixeles hátsó kamerával, egy 16 megapixeles előlapi kamerával, valamint akár 8 GB RAM-mal és 256 GB flash tárhellyel is elérhető lesz. Azonban nem érkezik nagy fejlesztésekkel; elődje, a Moto G52 például AMOLED FHD+ kijelzővel rendelkezett, míg a Moto G53 IPS és HD+ kijelzőt kapott, ami egy visszalépésnek számít.

A készülék FHD+ felbontású kijelzője még kérdéses, és a Motorola eddigi stratégiáját tekintve nem túl valószínű, hogy ez megvalósul. Az árakat egyelőre nem jelentették be, de ha a korábbi modellekhez hasonlóan árazzák, akkor Kínában várhatóan 2000 yuán (kb. 95 000 Ft) körüli áron lesz kapható.