November elején izgalmas hírekkel jelentkezik az OnLeaks. A tippelő friss képeket osztott meg a Motorola új középkategóriás telefonjáról, a Moto G Power 5G (2024)-ről, amely a MySmartPrice információi alapján nagyobb kijelzőt kaphat a korábbi modellekhez képest. A jó hír a zenebarátok számára, hogy megmarad a 3,5 mm-es audio jack, míg a hátoldalon egy kettős kamerarendszert találunk.

Az előző év modelje, a Moto G Power (2023) még egy háromszoros kameraelrendezést kínált a hátoldalán. Úgy tűnik, most csak egy fő és egy ultraszéles látószögű szenzort kapunk. A készülék méretei 167.3 x 76.4 mm, egy 6,7 hüvelykes sík kijelzővel büszkélkedhet és csupán 8,5 mm vastag. Egyelőre nem áll rendelkezésre információ arról, hogy LCD vagy P-OLED panelről van-e szó, és a lapkakészlet részletei is ismeretlenek.

A Moto G Power (2023) egy 6,5 hüvelykes FHD+ felbontású kijelzővel és 120Hz-es frissítési rátával rendelkezett. Az alatta dolgozó lapka a Dimensity 930 volt, 6 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel. Hátul egy 50 MP-es fő szenzor mellett két 2 MP-es szenzor (makró/bokeh) található, míg elől egy 16 MP-es kamera kapott helyet. A telefon egy 5000 mAh-s akkumulátort kapott, és vezetéken keresztül 15W sebességgel tölthető.

Várhatóan a Moto G Power (2024) jelentős fejlesztéseket fog hozni. Bár a Power sorozat ritkán válik globálisan elérhetővé, a Moto G sorozatban újraváltoztatva jelennek meg Európában, néhány módosítással. Elképzelhető, hogy ez a modell a Moto G74 néven kerül majd piacra Európában, számos hasonlóságot mutatva a Moto G73-mal.

Várakozással tekintünk a telefon bemutatkozása elé, hogy milyen újdonságokkal és milyen régiókban lesz elérhető.