A OnePlus márka az okosórák piacán nem indított túl meggyőzően az első generációs OnePlus Watch modellel, melyet sokan inkább egy alap funkciókkal ellátott fitnesz karkötőnek tituláltak. Azonban a MySmartPrice információi alapján a következő generáció, a OnePlus Watch 2 már komoly javulást ígér, és valószínűleg sok hibáját kiküszöbölheti az elődjének.

Az óra várhatóan a következő év elején, 2024-ben kerül bemutatásra, lehetőség szerint a OnePlus 12 zászlóshajó készülék premierjével egy időben. A hírek szerint a OnePlus Watch 2 egy kör alakú tokkal érkezik majd, és az előd modellen található egyszerűsített operációs rendszert felváltja a sokoldalúbb Wear OS.

Ez a szoftver rengeteg új funkciót hozhat az okosórára: lehetőséget ad applikációk letöltésére a Play Store-ból, kontaktmentes fizetési módot, és egy sor testre szabható számlapot. Egyelőre nem áll rendelkezésünkre kép a várható dizájnról.

Emlékeztetőül, az eredeti OnePlus Watch egy 1.39 hüvelykes AMOLED kijelzővel, 402 mAh-s akkumulátorral büszkélkedhetett, RTOS rendszerrel működött, és képes volt a SpO2 érték mérésére, valamint 5ATM minősítéssel rendelkezett. Kizárólag bizonyos régiókban volt elérhető, és egy időben egy Cyberpunk kiadást is piacra dobtak belőle.