Az okosórák világában az Apple mindig is az innováció éllovasa volt, és úgy tűnik, ez a tendencia a következő Apple Watch Series 10 esetében sem változik. Az új modellel kapcsolatban kiszivárgott információk szerint a cég tovább bővíti az egészségügyi monitoring funkciókat, újabb mérföldkövet állítva fel a viselhető technológiák terén.

Apple Watch Series 10

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója szerint az Apple egy fizetős egészségmegőrzési szolgáltatást is bevezet majd, amely kiterjeszti az okosórák és a felhasználói adatok által nyújtott lehetőségeket. Az Apple Watch Series 10 egyik legfontosabb újítása egy integrált szenzor lesz, ami képes lesz az artériás vérnyomás emelkedését érzékelni. Bár nem fogja a szisztolés és diasztolés értékeket pontosan megmérni, a felhasználók naplózhatják majd a vérnyomásértékeiket és figyelemmel kísérhetik a hipertóniás epizódokat.

Továbbá az óra az alvás során is folyamatosan monitorozni fogja a viselőjét, beleértve a légzését is, így képes lesz az alvási apnoe azonosítására. Ha a rendszer problémát észlel, az azt követően javaslatokat tesz a megfelelő kezelésre. Az egészségügyi és fitnesz funkciók integrálására való törekvés jegyében az Apple Watch Series 10 dizájnja is átalakulhat.

A változások nem állnak meg az okosóránál: az Apple a cég AirPods fülhallgatóinak funkcionalitását is kiterjeszti, amelyek így egy lépéssel közelebb kerülnek a hallókészülékekhez. Az új “health coaching” szolgáltatás pedig az MI erejével és a felhasználóktól gyűjtött adatokkal személyre szabott edzés- és étrendi terveket fog kínálni a felhasználóknak.

Az új óra várható árával kapcsolatban nincs pontos információ, de az Apple termékeinek prémium kategóriás jellege és a technológiai fejlesztések figyelembevételével valószínűleg nem lesz olcsó. Azonban azok számára, akik komolyan veszik az egészségüket és az okostechnológiát, a befektetés méltó lehet.