A napokban Mark Zuckerberg hivatalosan is leleplezte a Meta Quest 3-at, egy olyan vegyes valóság (AR/VR) készüléket, mely a Quest 2 közvetlen utódja. Bár ma került bemutatásra, a headset csak ősszel lesz kapható. Ennek a váratlan bejelentésnek a hátterében az áll, hogy az Apple állítólag jövő héten, a WWDC 2023-on fogja bemutatni saját headsetjét. Tehát úgy tűnik, hogy a Meta komoly versenyre számíthat ebben a szegmensben.

A Meta Quest 3 hivatalosan is bemutatkozott: erősebb lapka és fejlett követési technológia a kínálatban

A Meta nem adott részletes információkat a készülékről, mely arra utal, hogy a fejlesztése még mindig zajlik, és csak az őszi piaci megjelenésre lesz teljesen kész. Az azonban már most kiderült, hogy a kijelzők felbontása magasabb lesz, mint a elődjénél, és egy “új generációs Snapdragon lapka” dolgozik majd a háttérben. Az új modell grafikai teljesítménye kétszerese lesz a Quest 2-nek, és széles színválasztékot kínál.

Meta Quest 3

A Meta szerint az új headset optikai profilt kínál, amely 40% -kal kisebb, mint a Quest 2. Az új dizájnnal érkező Touch Plus kontrollerek is bemutatkoztak. A követési technológia fejlesztésének köszönhetően a kontrollerek ergonomikusabbak lettek, és úgy érezhetjük, “mintha a saját kezünk lenne”. A TruTouch haptikus visszajelzés is megtalálható, akárcsak a Touch Pro szériás kontrollereknél.

A Quest 3 kompatibilis lesz a Quest 2 összes játékával és VR alkalmazásával, melyek száma meghaladja az 500-at. Egyelőre nincsenek további információk. Az új headset bemutatását és a Meta által szolgáltatott hivatalos részleteket itt tekintheti meg.

A cég szerint a Meta Quest 2 továbbra is elérhető lesz a piacon, és június 4-től csökken az ára. Jelenleg ez a headset Magyarországon kb. 185 000 Ft-ért kapható.