A Magyar Telekom televíziós szolgáltatása, amely már néhány éve kínál Android TV operációs rendszert futtató SmartBox beltéri egységeket, most egy jelentős lépést tett előre a felhasználói élmény javítása érdekében. A kezdetben némi gyermekbetegséggel küszködő platform folyamatos fejlesztéseket követően mostantól a Netflix applikáció is elérhetővé válik az ügyfelek számára.

A Magyar Telekom bevezeti a Netflixet a SmartBox készülékeken; Új szoftverfrissítések érkeznek

Az Android alapú SDMC set-top boxokat a Telekom a SEI Robotics által gyártott, magasabb teljesítményű eszközökkel váltotta fel. Ez a váltás nemcsak a hardware, hanem a szoftver oldalról is előrelépést jelentett, hiszen a frissítések révén a korábbi hiányosságok egy része megszűnt. A frissített szoftver most már a legújabb Android 12 verzióra épül, amely magában foglalja azt a licenszet is, ami a Google Play Áruházból történő Netflix applikáció letöltését teszi lehetővé.

A felhasználók számára ez azt jelenti, hogy amennyiben már rendelkeznek aktív Netflix fiókkal, azonnal használhatják az alkalmazást a megújult eszközökön. A Telekom ezzel nemcsak technológiai, hanem értékajánlati szempontból is igyekszik újítani: várhatóan különböző kedvezményeket és csomagajánlatokat kínálnak majd az új és meglévő ügyfelek számára.

A változások a következő hetekben minden androidos set-top boxra eljutnak, és az első hivatalos Netflix csomagajánlatok a HWSW információi szerint májusban válnak elérhetővé. A Telekom ezzel egy újabb lépést tett annak érdekében, hogy kiegészítő szolgáltatásai révén versenyképesebbé váljon a magyar távközlési piacon.