Az elmúlt hónapokban a globális okostelefon-piac visszaesést mutat, azonban a hajlítható modellek eladása növekedést mutat, ami azt jelzi, hogy továbbra is érdeklődés mutatkozik ilyen típusú készülékek iránt. A hajlítható modellek piacán korábban csak néhány vállalat volt jelen, mint például a Samsung, Huawei és Motorola, melyek talán a legismertebbek hajlítható modelleik révén.

Ugyanakkor az OPPO nemrégiben piacra dobta első hajlítható modelljét Európában (Find N2 Flip), és a vivo is új modellek fejlesztésén dolgozik. Most úgy tűnik, hogy a Honor is egy hajlítható modellen dolgozik, mely várhatóan Honor 90 Pocket néven kerül majd a piacra. Nézzük a részleteket.

A CNMO kiadvány szerint a Huawei, a Honor és más kínai vállalatok több hajlítható telefont fejlesztenek. Ezen kívül, több kínai blogger is arról számolt be, hogy a Huawei és a Honor intenzíven dolgozik az új hajlítható készülékeken. Úgy tűnik, hogy a Huawei 2023-ban új hajlítható modellel fog visszatérni. A vállalatnak már van tapasztalata ezen a piacon, hiszen olyan modellekkel rendelkezik, mint a P50 Pocket és a Pocket S.

Meglepetésként érkezik a hír, hogy a Honor is egy hajlítható modellt fog piacra dobni, és már a Magic Vs modell utódján is dolgozik, amelyet nemrég jelentettek be a MWC 2023 keretében. A hajlítható modell a Honor Pocket 90 névre hallgat majd. Egyelőre nincsenek részletek a telefonról, de jó választás lenne egy középkategóriás hardverrel és vonzó áron megjelenő készülék. Sokan szeretnének egy versenyképes árú hajlítható készüléket.

Közben a Huawei hajlítható modelljei sikeresnek tűnnek Kínában. Nemrégiben debütált a Huawei Mate X3, amely rekordszámú rendelést kapott. Emellett a Honor Magic Vs is jól teljesít Kínában, ahol körülbelül 1000 eurós áron kapható, és komoly vetélytársa a Galaxy Z Fold4-nek ebben a régióban.