Nemrég számos új funkcióról hallottunk a Windows 11 kapcsán. A Microsoft kiadott új verziókat a Canary, Dev és Beta csatornákhoz az Insider programban. Valójában a legtöbb hír a Dev csatornára vonatkozik, de vannak olyan funkciók is, amelyek mindenki számára elérhetők, mint például az új Facebook widget.

Új Facebook widget a Windows 11-ben, azonnali közösségi értesítések az asztalon

A Windows 11 widget-ökoszisztémája bővül, így logikus, hogy a Facebook egy új widgetet ad ki a fő alkalmazásához. A Facebook az egyik első volt, aki a platformot egy Messenger alkalmazáshoz készített widgettel ölelte át. Az új Facebook widget segítségével az összes közösségi hálózati értesítést, például hozzászólásokat, új bejegyzéseket és meghívókat láthatjuk anélkül, hogy meg kellene nyitnunk az alkalmazást.

Új Facebook widget a Windows 11-ben, azonnali közösségi értesítések az asztalon

A Facebook widget elérhető a Canary, Dev és Beta csatornákon, és az alkalmazás legfrissebb verzióját igényli a működéshez.

Új Részletek panel a Windows 11 Fájlkezelőben

A Microsoft jelenleg egy frissített Részletek panelt tesztel a 23451-es buildben, amely több információt mutat egy fájlhoz, beleértve az azzal kapcsolatos javasolt fájlokat, vagy akár egy olyan e-mail váltást, amelyben az elem szerepelt vagy szóba került. Ez a funkció azonban csak azok számára érhető el, akik a Dev csatornára iratkoztak fel. Sikeres tesztek után a Microsoft hozzáadja ezt a funkciót a Windows 11-hez.

Új Facebook widget a Windows 11-ben, azonnali közösségi értesítések az asztalon

A fájljavaslatokon és egyéb adatokon túl az új panel egy tevékenységtörténetet is biztosít a fájlhoz, valamint egy könnyen használható megosztás gombot. Emellett modern dizájnnal rendelkezik, amely illeszkedik a Windows 11 többi részéhez, így az általános élmény következetesebbé válik.

Windows Spotlight

A Dev csatornában a Microsoft a Windows Spotlight kialakítását is megváltoztatja. Jelenleg rengeteg új funkció van tesztelés alatt. Ezek közül az egyik egy gazdagabb felhasználói felületet tartalmaz, amely több információt mutat a képernyőn lévő képről, kapcsolódó képekről, valamint minimalizált és teljes képernyős élményről. Mindkét lehetőség 4K portréfotókat is tartalmaz majd. Így feltételezhető, hogy ez javítani fogja a Windows Spotlight háttérképek vizuális minőségét nagy felbontású monitorokon.

Új Facebook widget a Windows 11-ben, azonnali közösségi értesítések az asztalon

A Windows 11 folyamatosan fejlődik, és a Microsoft új funkciókat ad hozzá annak érdekében, hogy a felhasználók számára egyre jobb és kényelmesebb élményt nyújtson. Az új Facebook widget és a File Explorer frissített Részletek panelje csak néhány példa a változtatásokra, amelyek a jövőben tovább bővülhetnek.