A Huawei a legújabb P70 sorozatában két csúcskategóriás fotószenzort fontolgat, amelyek közül az egyik a Sony IMX989, a másik pedig az OmniVision OV50H lehet. Ezek a szenzorok nagy méretűek, az IMX989 például egy hüvelyk átmérőjű. Ezen információk összecsengenek azzal, amit Kuo elemző nemrégiben kiszivárogtatott, miszerint a Huawei P70 Art modell ezt a szenzort fogja használni, míg a sorozat csúcsmodelljei 1G6P hibrid lencséket kaphatnak, amelyek egy üveg rétegből és hat műanyag rétegből állnak.

A Huawei által megfontolás alatt álló másik szenzor az OmniVision OV50H, amely 50 megapixeles felbontással és 1/1.3 hüvelykes mérettel rendelkezik. A szenzor 1.2 mikron méretű pixeleket kínál, amelyek kisebbek, mint a Sony IMX989 által kínált 1.6 mikronosak.

Még nem tisztázott, milyen lapkák lesznek a Huawei P70 modellekben. Pletykák szerint a Kirin 9000s lapka lehet a választás, de nem zárható ki, hogy a gyártó egy új generációs lapkán is dolgozik. A következő hetekben várhatóan több információ is napvilágra kerül.