A Nemzetek Szövetsége Iparfejlesztési Szervezete (UNIDO) és a Huawei a napokban a hollandiai Waalwijkben található, európai 5G intelligens ellátási központjukban demonstrálták, hogyan lehet a digitális eszközökkel, beleértve a mesterséges intelligenciát és az 5G-t, növelni a globális iparágak versenyképességét és formálni a fenntartható fejlődést.

A Huawei hollandiai 5G központja; az ipar 4.0 kapujában az UNIDO-val

Az UNIDO és a Huawei az Ipari és Gyártási Mesterséges Intelligencia Globális Szövetsége (AIM Global) keretében egyesítették erőiket, amelyben a Huawei stratégiai partnerként működik. A Huawei rendezvényén Vicky Zhang, a vállalat alelnöke, a digitalizáció és az automatizáció fontosságát emelte ki. Megjegyezte, hogy ezek a folyamatok alapvetően formálják át a jövőt. Az 5G, a mesterséges intelligencia és a felhőszámítás hajtják elő a változást egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású, intelligensebb világ felé. Ezek az újítások jelentik az Ipar 4.0 korszak kezdetét.

A rendezvényen Ana Paula Nishio de Sousa, az UNIDO digitális átalakulási és mesterséges intelligencia stratégiájáért felelős igazgatója az inkluzív és fenntartható fejlődés jelentőségét emelte ki, kijelentve, hogy az AIM Global egy nyitott partnerség, amely számára fontos a társadalom minden szektorának bevonása és senki hátrahagyása nem. A 5G technológia kritikus szerepet játszik a termelékenység növelésében, lehetővé téve az autonóm járművek, az MI által vezérelt minőségellenőrzés és a távoli karbantartás AR segítségével történő alkalmazását.

A Huawei hollandiai 5G központja; az ipar 4.0 kapujában az UNIDO-val

Papp Sándor, a Huawei európai ellátási központjának helyettes igazgatója bemutatta, hogy az ellátási központban a privát 5G hálózat jelentős előnyöket biztosít, mint az alacsony késleltetés és a nagy sebesség, ami akár videó közvetítését is problémamentessé teszi. Prof. Dr. Patrick Glauner, a Deggendorfi Technológiai Intézet professzora adigitális átalakulás sikerének kulcsaként a tehetség fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy az automatizáció és a mesterséges intelligencia növekedése nem csak költségcsökkentésről és munkahelyek megszüntetéséről szól, hanem a társadalom öregedése és a tehetséghiány kezeléséről is.

A Huawei hollandiai 5G központja; az ipar 4.0 kapujában az UNIDO-val

A Huawei európai ellátási központjai Hollandiában és Magyarországon találhatók, és több mint 40 országba szállítanak személyre szabott termékeket az EU-ból, Közép-Ázsiából és Észak-Afrikából.