Május 10-én a Google I/O 2023 konferencia keretében egy keynote eseményt tartanak, ahol többek között az Android 14-et is bemutatják. A színpadon természetesen a közelmúltban többször is szivárgások által pletykált Pixel 7a okostelefon is helyet kap, ám mellette megjelenik az új Google Pixel Tablet is, amelyről a híres Evan Blass tett közzé egy friss képet.

A Google Pixel Tablet május 10-én mutatkozik be, és váratlanul nagy képernyőkeret vetíti előre a vitát

A képen látható a rózsaszín-arany színváltozat, amelyben eddig csak kevés képet láthattunk a tabletről. Az új dizájn legnagyobb kérdése az egyesek számára a vastag kijelzőkeret lehet, míg mások szerint ez egyensúlyt teremt, hogy ne érintsék véletlenül a kijelzőt. Az edge-to-edge kijelzőt és az immerszív élményt kedvelők azonban valószínűleg nem lesznek teljesen elégedettek ezzel a megoldással.

A Google Pixel Tablet május 10-én mutatkozik be, és váratlanul nagy képernyőkeret vetíti előre a vitát

A Pixel Tablet ezüst és kékeszöld színben is elérhető lesz, külső jellemzői között található az USB Type-C port, a dupla hangszórórács és a szokatlan fehér keret. A tablet belső hardverét illetően a Tensor G2 processzort kapja, ami a Pixel 7 Pro-n is megtalálható, továbbá 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely és egy 8 MP-es hátlapi kamera.

Az eszközön gyárilag az Android 13 rendszer fut majd, az induló ára pedig 600-650 euró lesz, ami körülbelül 225 000 – 243 500 forintnak felel meg.