A Samsung nem tétlenkedik, amikor saját virtuális asszisztenséről, a Bixbyről van szó. A kezdeti bemutatkozás óta, ami immár hét éve történt, a Bixby a Google Assistant, Cortana és Siri konkurensének indult. A bevezetés idején olyan telefonokon, mint a Galaxy S9 és a Galaxy Note 9, még dedikált gomb is segítette az asszisztens gyors elérését. Azonban az idők során a Bixby inkább csak rutinok készítésére korlátozódott, és nem tudta teljes mértékben megkaparintani a felhasználók érdeklődését, annak ellenére, hogy számos hasznos funkciót kínált, mint például élő fordítás vagy éttermek ajánlása a közelben.

Most azonban úgy tűnik, a Samsung új irányt vesz, és a Bixbyt egy generatív mesterséges intelligencia (MI) képességekkel kiegészülő platformmá kívánja alakítani. Ez az újítás új szintre emelheti a felhasználói élményt, különösen azok számára, akik már megszokták a Bixby jelenlétét a Samsung eszközeiken.

A Samsung már korábban is beépített MI alapú megoldásokat, mint a Galaxy AI, amely a Google Gemini technológiáját használja. Jelenleg nem egyértelmű, hogy a Bixby esetében is ezt a technológiát fogják-e alkalmazni, vagy a Samsung saját, belsőleg fejlesztett MI modulján dolgozik, amely közvetlenül az asszisztensbe kerül integrálásra. Ami biztos, az az, hogy a Samsung komoly erőfeszítéseket tesz a Bixby fejlesztésére, a generatív MI funkciók beépítésére irányuló munkával együtt, amely valószínűleg jelentős változást hoz a virtuális asszisztens jelenlegi képességeiben.