A Google megerősítette, hogy a “Find My Device” eszközkereső szolgáltatásának új funkciója, mely lehetővé teszi a készülékek kikapcsolt vagy lemerült állapotban történő megtalálását, hamarosan több Android modellen is elérhetővé válik. Ez a képesség, amely jelenleg csak a Pixel 8 és Pixel 8 Pro modellekhez érhető el, a készülékekbe épített speciális hardver segítségével működik, amely képes a Bluetooth jelek kibocsátására még kikapcsolt állapotban is.

A szolgáltatás, amely a világ minden részén elérhető lesz az Android 9 vagy újabb operációs rendszereket futtató készülékeken, máris nagy előrelépést jelent a készülékek biztonságának növelésében.

Az újítás fontosságát növeli, hogy nem marad kizárólag a Pixel készülékek privilégiuma. A Google bejelentette, hogy már dolgozik együttműködésben más gyártókkal, hogy a kikapcsolt állapotban történő megtalálás funkciója a jövőben szélesebb körben, több prémium Android eszközön is elérhető legyen. Ez a lépés különösen fontos lehet azok számára, akik gyakran hagyják el vagy veszítenek el eszközeiket, és így nagyobb biztonságban tudhatják azokat még akkor is, ha azok le vannak merülve vagy kikapcsolt állapotban vannak.

Jelenleg még nem ismert, hogy ez a funkció kizárólag a jövőben piacra kerülő készülékekre korlátozódik-e, vagy léteznek-e már olyan modellek, amelyek hasonlóan a Pixel 8-szériához, rendelkeznek a szükséges hardverrel és lehetővé teszik az offline keresés funkciójának utólagos aktiválását.