Ahogy közeledünk a nyárhoz és a 2023-as év feléhez, már rendelkezésre állnak az első negyedév okostelefon piaci adatok. Ezen információk tanúsága szerint a legtöbb eladást regisztráló zászlóshajó telefonok listáján az első négy helyet iPhone-ok szállították.

Az adatokat a Canalys kutatócég szolgáltatja, amely szerint az iPhone-ok uralkodnak a csúcskategóriában. Az iPhone 14 Pro Max volt a legkelendőbb zászlóshajó telefon, amelyet követett az iPhone 14 Pro, az iPhone 14 és az iPhone 13. A 2023 januárja és márciusa közötti időszakban történt szállítások 31%-a prémium kategóriás telefonokra esett, melyek ára meghaladta a 187 000 Ft-ot.

Az első negyedév legkeresettebb okostelefonjai: négyszeres győzelmet arattak az iPhone-ok

Ez a szegmens 4,7%-kal növelte eladásait az előző évhez képest, ami felülmúlja a teljes okostelefon piac növekedését, ami viszont 13,3%-kal csökkent az előző évhez képest. Szintén érdekes információ, hogy a legkelendőbb Android alapú zászlóshajó telefon a Samsung Galaxy S23 Ultra volt. A legnépszerűbb 15 telefon listáját alapvetően Samsung és Apple termékek osztják meg, ami nem meglepő.

Az első negyedév legkeresettebb okostelefonjai: négyszeres győzelmet arattak az iPhone-ok

Azonban a legjobb 15 között vannak meglepő nevek is, mint például a Galaxy Z Flip 4, a Xiaomi 13 vagy a Huawei Mate 50. A 2023-as év problémája az alacsony kereslet, de a 2024-es évben növekedést jósolnak az elemzők.