Ma reggel egy belső memo formájában jelentették be, hogy Panos Panay, a Microsoft vezérigazgató-helyettese és a Windows & Devices vezetője, 19 év után távozik a cégtől. Az értesítést sokan meglepetésként fogják értékelni, mert Panay nagyon elhivatott volt, különösen a Surface és a Windows projektekkel kapcsolatban.

Panos Panay

Panay egy Twitter-bejegyzésben is megerősítette a hírt. “19 hihetetlen év után a Microsoftnál úgy döntöttem, hogy továbblapozok és megírom a következő fejezetet. Örökké hálás vagyok az itt töltött időért és azokért a csodálatos emberekért, akikkel együtt dolgozhattam.”

A bejelentés után a feladatokat Yusef Mehdi és Mikhail Parakhin között osztják fel. Panay, aki az elmúlt két évtizedben jelentős szerepet játszott a Microsoft Surface márka kialakításában, és később a Windows ügyfelek élményének alakításában, valószínűleg hiányozni fog a cégnél.

Az elkövetkező változásokról szóló memo azt is elárulta, hogy a cég továbbra is a már meghatározott stratégia mentén halad. Azonnal érvénybe lépnek az új struktúrális változások, Panay pedig segíteni fog az átmenetben.

Egy mesterséges intelligencia-centrikus világban a jövőbeni projektek a lapkákon, rendszereken és eszközökön fognak fókuszálni, amelyek a Windows, az ügyfelek és a felhő közötti átjárót biztosítanak. A területet Pavan Davuluri fogja vezetni, aki közvetlenül a Microsoft felsővezetésének egyik tagjához, Rajesh Jhához fog tartozni.

Tehát, bár Panay távozik, a Microsoft továbbra is elkötelezett marad a Surface és a Windows projektjei iránt. A közeljövőben több új Surface terméket is bemutatnak, így a márka és a Windows operációs rendszer iránti elkötelezettség nem változik.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!