Hétfőn az Apple részvényára akár 2%-kal is nőtt, miután beszámolók szerint az iPhone 15 iránt erős a kereslet, jelenti a Business Insider. A múlt héten mutatták be az új készüléket, és pénteken már el is kezdődtek az előrendelések. Az iPhone 15 pénteken kerül majd az Apple boltokba.

iPhone 15
iPhone 15

Dan Ives, a Wedbush elemzője szerint az iPhone 15 előrendelések 10-12%-kal magasabbak, mint az iPhone 14 esetében voltak. Ives hétfői jegyzetében megemlítette, hogy az iPhone 15 Pro és Pro Max modellek szállítási ideje október vége és november eleje közé tolódott. Nem csak az Egyesült Államokban, de Indiában, Kínában és Európa egyes részein is erős az előrendelések száma.

A Goldman Sachs hétfői elemzésében azt mondta, hogy az online boltokban az iPhone 15-ök szállítási ideje gyorsan hosszabbodik. Pénteki bemutató óta egyes modellek és területek esetében már több mint nyolc hetet kell várni a készülékekre. Ez azt mutatja, hogy az emberek több telefont szeretnének venni, mint amennyi elérhető.

Ha most iPhone 15-öt rendelsz, legjobb esetben is csak novemberben érkezik meg

Az erős előrendelések és az Apple beszállítói lánccal végzett belső vizsgálatok miatt Ives biztosan állítja, hogy az Apple kezdetben 85 és 90 millió iPhone 15-öt fog eladni. A vállalat számára a magasabb átlagos eladási ár is előnyt jelent. Az iPhone 15 iránti kereslet főként a drágább Pro és Pro Max modellek felé koncentrálódik. Ez az átlagos eladási árat 100 dollárral, körülbelül 925 dollárra (kb. 320 000 Ft) emelheti az Egyesült Államokban.

Az Apple részvényára hétfőn a kereskedés korai szakaszában gyorsan 2,3%-kal nőtt, ám ez az emelkedés később csak 1%-ra csökkent. A Goldman Sachs és a Wedbush pozitív véleménnyel vannak az Apple részvényekről, 216 és 240 dolláros árcéllal.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!