A Garmin előrehaladott a terveivel, és nem várta meg az MWC 2024-et az új okosóráinak bemutatásával; így február 20-án hivatalosan is piacra dobta a Forerunner 165 és Forerunner 165 Music modelleket. Ezek az órák AMOLED kijelzővel büszkélkedhetnek, és kedvező áron kerülnek forgalomba.

Garmin Forerunner 165 és 165 Music: elérhető árú órák AMOLED kijelzővel érkeznek
Garmin Forerunner 165 és 165 Music: elérhető árú órák AMOLED kijelzővel érkeznek

Miben különbözik a két modell? A Music változat rendelkezik beépített zenetárolási kapacitással. Az új órák kör alakú számlapot és két fizikai gombot kaptak a jobb oldalon, valamint három további gombot a bal oldalon. 5 ATM besorolással rendelkeznek, amely akár 50 méteres vízállóságot is garantál. A 1,2 hüvelykes AMOLED kijelzővel ellátott órák elsősorban atléták és futók igényeire lettek szabva.

Garmin Forerunner 165 és 165 Music

Mindkét változat számos futással kapcsolatos funkciót kínál, többek között adaptív futást verseny alatt, verseny teljesítményprediktort, futásdinamikát, pályakörök követését. Emellett szívritmus és szívritmus variabilitás monitorozása, SpO2 mérés, alvásfigyelés, Body Battery funkció és menstruációs ciklus nyomon követése is rendelkezésre áll. Az alvásfigyelés mellett szundikálás detektálásra és stresszszint mérésre is képesek.

Garmin Forerunner 165 és 165 Music
Garmin Forerunner 165 és 165 Music

Sporttevékenységekből 25 különböző típus érhető el az órákon, GPS funkcióval és normál használat mellett 11 napos, GPS használatakor pedig 19 órás akkumulátor-üzemidővel büszkélkedhetnek. A Garmin Forerunner 165 támogatja a Garmin Pay-t a kontakt nélküli fizetésekhez, értesítéseket küld, míg a Music verzió további 4 GB tárhelyet kínál zenék tárolására. Lehetőség van zeneszámok letöltésére a Spotify, Amazon Music és Deezer szolgáltatásokból. A Forerunner 165 ára 249 dollár, míg a 165 Music modellé 299 dollár. Mindkét változat több színben, többek között fekete, szürke, lila és türkiz változatban kapható.