A YouTube mostantól egy új törlő eszközzel segíti a tartalomkészítőket abban, hogy szerzői jogvédett zenéket távolítsanak el videóikból, miközben a többi hang érintetlen marad. Az új Erase Song funkció, amely a héten jelent meg, jelentős előrelépést kínál az előző béta verzióhoz képest.

Az eszköz egy MI-alapú algoritmust használ, amely képes pontosan azonosítani és eltávolítani a szerzői jogvédett zenéket anélkül, hogy a videó többi hangját befolyásolná. A YouTube célja ezzel az újítással, hogy a tartalomkészítők könnyebben és gyorsabban kezelhessék a szerzői jogi problémákat, amelyek gyakran akadályozzák a videóik monetizálását és elérhetőségét.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az új eszköz sem mindig működik hibátlanul. Bizonyos zenék eltávolítása nehézségekbe ütközhet, ilyenkor a videó érintett szakaszának teljes némítása lehet a megoldás. A YouTube támogatási oldala szerint ez segíthet elkerülni a tartalomazonosító igényeket és a kapcsolódó problémákat. Az új funkció már elérhető a YouTube platformján, és remélhetőleg sok tartalomkészítő számára jelent majd könnyebbséget a szerzői jogi kérdések kezelésében.

Az új eszköz bemutatása mellett a YouTube folyamatosan fejleszti platformját, hogy a tartalomkészítők számára még inkább támogató környezetet biztosítson. Az Erase Song funkció egy újabb lépés ebbe az irányba, és várhatóan jelentős hatással lesz a videókészítés folyamatára, különösen azok számára, akik olyan helyen filmeznek, ahol a háttérben zene szól.

Ha érdekelnek a legújabb telefon- és eszköztesztek, iratkozz fel a Mobilissimo HU YouTube csatornára itt