A Xiaomi új hajtogatható okostelefonjának létezését már korábban is pedzegették a pletykák. A cég még 2021 végén szabadalmaztatott egy ilyen modellt, amikor is úgy gondoltuk, hogy ez a Galaxy Z Flip3 egyik versenytársa lehet. Azóta több gyártó is piacra dobott hasonló készülékeket. Most úgy tűnik, hogy 2023-ban a Xiaomi is bemutatja saját FLIP hajtogatható modelljét. Lássuk, milyen részletek derültek ki eddig!

A Xiaomi egy hajtogatható, kagyló stílusú telefonon dolgozik, ami versenytársa lehet a Samsung, Motorola, OPPO és Huawei modelleknek; Mikor érkezik?

A Digital Chat Station nevű híres tippadónk szerint a Xiaomi első hajtogatható telefonja “rendkívül könnyű és vékony” lesz. Úgy értelmezzük ezt, hogy ez a készülék a Mix Fold 2 utódja lesz, amely jelenleg a legvékonyabb hajtogatható telefon a piacon, mindössze 5,4 mm vastagsággal kinyitott állapotban.

A Xiaomi egy hajtogatható, kagyló stílusú telefonon dolgozik, ami versenytársa lehet a Samsung, Motorola, OPPO és Huawei modelleknek; Mikor érkezik?

A Xiaomi által fejlesztés alatt álló új készülékről sajnos még nem rendelkezünk további részletekkel. Elképzelhető, hogy a készülék a MIX sorozat új tagja lesz, és könyvszerűen hajtogatható lesz – így talán a “MIX Flip” nevet kapja, bár jelenleg sem a nevéről, sem a specifikációiról nincs információnk. Az sem lenne meglepő, ha a készülék közepes árkategóriában lenne, hasonlóan a Motorola RAZR 40-hez.

Egy ilyen telefon létrehozása logikus lépés lenne a Xiaomi részéről, ha hajtogatható telefonok piacán szeretnének versenyképesek maradni, mivel a gyártási és értékesítési költségek így alacsonyabbak lennének. Fontos megjegyezni, hogy a Xiaomi MIX Fold 2-t hivatalosan csak Kínában értékesítették, így kérdéses, hogy a cég bevezeti-e ezt az új modellt Európában is ebben az évben.

A Xiaomi MIX Fold 3-ról is megjelentek már pletykák, és lehetséges, hogy a cég első hajtogatható telefonja ezzel a modellal együtt kerül bemutatásra. Ha a bemutató időpontja nem változik, akkor augusztusra várható az új készülékek érkezése.