A hivatalos bemutatót követő információk alapján igazolódott, amit az elmúlt hetekben a szivárgások mutattak: a Motorola RAZR 40 Ultra valóban a legnagyobb külső kijelzővel rendelkező hajlítható telefon a piacon. Az egyedülálló külső kijelző, ahogy a cég nevezi, lehetőséget biztosít arra, hogy akár zárt állapotban is, kompakt formában, útközben interakcióba léphessünk a készülékkel.

Most, hogy a Motorola RAZR 40 Ultra formális premierjén is túl vagyunk, ideje, hogy közelebbről is megismerjük, mit kínál ez a legújabb hajlítható kijelzős modell.

Dizájn és kijelző

Motorola RAZR 40 Ultra

Első ránézésre rögtön felkelti a figyelmet a vizuális különbség a legújabb RAZR modell és az elődjei között. Ha visszaemlékezünk az első hajlítható RAZR modellre, eszünkbe jut az állra hasonlító kialakítás, ami nosztalgikus hangulatot kölcsönzött a RAZR sorozatnak. Azonban a következő generáció már nem tartotta meg ezt a jellemzőt, a mostani RAZR 40 Ultra pedig további fejlesztéseket mutat be, például keskenyebb képernyő keretekkel és nagyobb külső képernyővel.

A Motorola RAZR 40 Ultra a hajlítható kijelzős telefonok élményét újragondolja a piac legnagyobb külső kijelzőjével

Az új modell, mely lenyűgöző Infinite Black (fekete), Glacier Blue (halványkék) és Viva Magenta színekben kapható, csupán 188,5 grammot nyom. Nyitott állapotban 6,99 mm, míg zárt állapotban 15,1 mm a vastagsága, ami vékonyabb, mint elődeinek volt.

A külső képernyő az egyik kiemelkedő funkciója, amely az előlap teljes területét elfoglalja, a dupla kamera körül pedig egy kivágás található. A 3,6 hüvelykes képernyő (mely nagyobb az előző modellek 2,7 hüvelykénél), 1066 x 1056 pixel felbontású, OLED technológiával készült és 144Hz-es frissítési rátát kínál.

Az erősebb hardver lehetővé teszi, hogy a kompakt formában is több alkalmazást futtathassunk, ami nagyon hasznos, ha gyorsan szeretnénk elvégezni feladatokat. A fő képernyő szintén OLED, 6,9 hüvelykes, Full HD+ felbontású és lenyűgöző, 165 Hz-es frissítési rátát biztosít.

Hardver

A Motorola RAZR 40 Ultra a hajlítható kijelzős telefonok élményét újragondolja a piac legnagyobb külső kijelzőjével

A Motorola RAZR 40 Ultra a csúcskategóriás készülékeknek megfelelő belső tulajdonságokkal rendelkezik. A Moto a Snapdragon 8+ Gen1 lapkát használja, melyet 2022 végén dobtak piacra. A telefon 8 vagy 12 GB RAM-mal és 128, 256 vagy akár 512 GB flash tárolóval rendelhető, bár meg kell jegyezni, hogy hiányzik a microSD kártyahely, ami a korábbi RAZR hajlítható modellekben sem volt megtalálható.

Kamera

A kamerarendszer is megújult az előző modellekhez képest. A Motorola ebben a modellben a megapixeles szám helyett a szenzor minőségére helyezte a hangsúlyt. A RAZR 5G-nél a 50 MP-es széles látószögű kamera volt a főszereplő, míg a RAZR 40 Ultra-nál a 12 MP-es főkamera kapta a főszerepet. Ez a kamera OIS-sel, f/1.5 rekeszértékkel, 1.4um pixelekkel és 13 MP-es ultra széles látószögű kamerával van felszerelve, mely 108 fokos látószöget és makró funkciót kínál.

A Motorola RAZR 40 Ultra a hajlítható kijelzős telefonok élményét újragondolja a piac legnagyobb külső kijelzőjével

A külső kijelző méretének növekedése lehetővé teszi a fő kamera használatát minőségi szelfik készítéséhez. A hajlítható kijelzőben találunk még egy beépített szelfikamerát is, ami egy 32 MP-es egység. Ez a kamera a Pixel Binning technikát használva 8 MP-es felbontású képeket készít, és videóhívásokhoz is használható.

Akkumulátor és egyéb funkciók

A Motorola RAZR hajlítható telefonok akkumulátorának kapacitása generációról generációra növekszik, ami igazán jelentős fejlődést jelent, ha azt vesszük figyelembe, hogy az első hajlítható RAZR modellnek csupán 2800 mAh kapacitása volt. A 2022-es RAZR modell már 3500 mAh-s akkumulátort kapott, a legújabb RAZR 40 Ultra modell pedig már 3800 mAh kapacitású akkumulátort hordoz magában. Mindeközben a vezetékes töltési sebesség 30W-nál maradt, viszont az újdonság, hogy a készülék már támogatja az 5W-os vezeték nélküli töltést is.

Ár és elérhetőség

A Motorola RAZR 40 Ultra okostelefon már elérhető az Amazon.de oldalon, ahol 1499 euró az ára. A jelenlegi árfolyam szerint ez körülbelül 550 000 forintnak felel meg (figyelem, az árfolyam változásaitól függően ez az összeg eltérhet). A jó hír, hogy Magyarországra is szállítanak.