A WhatsApp legújabb frissítése a kezünkben tartja a megoldást arra, hogy egyszerűbbé tegye a chat-adatok eszközök közötti átvitelét, emellett pedig már HD minőségű videókat is küldhetünk. A chat-adatok átvitele már korábban is támogatott funkció volt a WhatsApp alkalmazásban, de a folyamat nem volt mentes a problémáktól. Gyakran újraindításra volt szükség, vagy a Google Drive használatára.

Chat-adatok átvitele

WhatsApp frissítés: mostantól egyszerűbb a chat-adatok átvitele, és bejött a HD videók küldése

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg bejelentett egy gyorsabb és biztonságosabb módszert a WhatsApp chat-adatok eszközök közötti átadására, amelyet azonos operációs rendszert futtató eszközök között lehet alkalmazni. A funkció már hónapok óta készül, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtartsák teljes chat-történetüket és médiafájljaikat anélkül, hogy ki kellene lépniük az alkalmazásból vagy biztonsági mentést kellene használniuk, mint a Google Drive.

Hogyan működik az adatátvitel:

    1. Ellenőrizd, hogy mindkét eszköz ugyanazon az operációs rendszeren fut-e, csatlakoztatva van-e a Wi-Fi-hez és a helymeghatározás engedélyezve van-e.
    2. A régi telefonon menj be a Beállítások>Chatek>Chat-adatok átvitele menüpontba.
    3. Az új eszközön szkenneld be a QR-kódot, ami megjelenik a régi telefon kijelzőjén.

Minden adat titkosított és biztonságban van. A funkció nagy méretű médiafájlok és csatolmányok átvitelét is támogatja, amelyek gyakran túl nagyok ahhoz, hogy tárolni lehessen.

HD videók

Csak néhány nappal ezelőtt a Meta bekapcsolt egy funkciót, amely lehetővé tette a HD minőségű fotók küldését a WhatsAppon keresztül. Most megtudtuk, hogy a cég a HD minőségű videók küldésén is dolgozik a WhatsAppon keresztül. A jövőben lehetőségünk lesz Standard vagy HD minőség között választani, amikor videót küldünk chatben. Fontos megjegyezni, hogy a WhatsApp a HD videókat is tömöríti, tehát a “HD” minőség nem lesz azonos az eredeti minőséggel.