Az utóbbi időben a vivo X Fold 2 több szivárgásban is szerepelt, és ez a cég harmadik nagyméretű kijelzővel ellátott összehajtható telefonja, amely a Zeiss-szel együttműködik. A hivatalos bejelentésre a jövő hónapban kerül sor, és a készüléket már prezentálták egy ázsiai technológiai konferencián.

Vivo X Fold 2 hivatalosan leleplezve: piros színben és 3 Zeiss kamerával; Az összehajtható készülék áprilisban debütál

A vivo részt vett ezen a fórumon, ahol a telefonról néhány másodperc erejéig láthattunk képeket a hivatalos képviselők kezében. Az új hajtogatható készülék piros színben érkezik, kör alakú fényképező modullal és hátul 3 Zeiss optikás kamerával. A dizájn nem sokban különbözik a vivo X Fold és vivo X Fold+ modellektől. A telefon súlya sokkal kevesebb lesz az elődei 311 grammjánál, és vékonyabb is lesz. A három kamera közül az egyik 50 MP-es fő szenzorral rendelkezik, amelyet a vivo X90 modellből vettek át, egy Sony IMX866-os szenzorral, F/1.8-as rekesznyílással és optikai stabilizációval.

A képfeldolgozó chippel rendelkező V2 is megtalálható a készülékben. A másik két kamera 12 MP-es Sony IMX663 szenzorokkal van felszerelve. A kijelző várhatóan egy Samsung AMOLED E6 lesz, 1440p felbontással és 120 Hz-es frissítési rátával. Egy pletyka szerint mindkét panelen (a külsőn és a belsőn is) két ujjlenyomat-olvasó lesz beépítve. Az viszont biztos, hogy a bekapcsoló gomb hagyományos kialakítású lesz, nem lesz benne ujjlenyomat-olvasó.

Nem várhatók jelentős változások az új modell kijelzőjének méretében, így valószínűleg egy 8,03 hüvelykes fő panellel és egy 6,53 hüvelykes külső panellel rendelkezik majd.