A Kärcher, a világ vezető tisztítási technológiájú vállalata, bemutatott két új robotporszívót. Az RCV 5 az első olyan porszívó a termékválasztékban, amelyet mesterséges intelligenciával szereltek fel, míg az RCV 3 modell hosszú akkumulátor-üzemidőt és mobilalkalmazáson keresztüli vezérlést kínál. A részletek alább olvashatók.

A Kärcher által végzett tanulmány szerint az emberek világszerte átlagosan heti 2 óra 52 percet töltenek takarítással. Azonban a trendek azt mutatják, hogy az emberek egyre inkább vezeték nélküli berendezéseket, robotokat és olyan készülékeket használnak, amelyek hatékonyan és automatikusan tisztítják a felületeket. Így születtek meg a  robotporszívók.

A Kärcher egyik képviselőjének így nyilatkozott:

„Ha korábban a ház takarítása jelentős erőfeszítést igényelt a felhasználóktól, és sok időt kellett befektetni a tisztítási folyamatba, az új technológiák és a mesterséges intelligencia jelentősen csökkenti az idő- és energiaforrásokat, maximális kényelmet nyújtva a fogyasztónak. Továbbá a legtöbb innovatív készüléknek van egy fenntarthatósági komponense, amely segíti a felhasználókat abban, hogy egyre felelősebb magatartást tanúsítsanak a környezettel szemben.”

Kärcher RCV 3

A Kärcher RCV 3 belépő szintű modell önellátóan tisztítja az összes felületet. Bárhonnan vezérelhető a Kärcher Home Robots mobilalkalmazásból (Play Store, AppStore). A térképeket minden lakóhelyi helyiséghez megadják, és az alkalmazáson keresztül a felhasználók különböző tisztítási programokat állíthatnak be, és meghatározhatják a tiltott területeket. Minden szoba térképezve van a magas pontosságú LiDAR navigációs rendszer és az ultraérzékeny érzékelők segítségével. A lépcsők és a nagy magassági különbségek érzékeltek és biztosítják a teljes és biztonságos tisztítást.

Kärcher RCV 5

A Kärcher RCV 5 modell már rendelkezik mesterséges intelligenciával is. Az RCV 3 funkcióin kívül képes érzékelni és elkerülni az akadályokat a kettős lézeres és kamerás navigációs rendszernek köszönhetően. Az itt integrált további érzékelők megakadályozzák, hogy a készülék leessen a lépcsők aljára. Ezenkívül van egy Auto Boost funkció is, amely extra teljesítményt biztosít a textíliák por eltávolításához. Az opció kikapcsolható a szőnyegeken és padlószőnyegeken, hogy az alacsonyabb szívóteljesítmény mellett is tisztán tartsa azokat, ha kevés a szennyeződés.

Ár és elérhetőség

A két robotporszívó már elérhető az eMAG.hu oldalán:

Összességében, a Kärcher új robotporszívói, az RCV 5 és az RCV 3, biztosítják a felhasználóknak a takarítás hatékony és kényelmes módját. Az RCV 5 a mesterséges intelligencia képességeivel elősegíti az akadálymentes takarítást, míg az RCV 3 nagy teljesítményű és könnyen vezérelhető, mobilalkalmazáson keresztül. Ezek a készülékek lehetővé teszik a takarítási idő csökkentését és a felhasználók életének megkönnyítését, miközben egyúttal fenntarthatóbb magatartást is támogatnak azáltal, hogy hatékonyabbá és környezetbarátabbá teszik a takarítást.