Az Apple Vision Pro, a legújabb realitáskeverő headset piacra dobása óta sok fejlesztő igyekezett adaptálni alkalmazásaikat az iOS és iPadOS rendszerekhez. Ennek ellenére, a Netflix nem tűnik túlságosan lelkesnek ezen technológia iránt. Greg Peters, a Netflix társalapítója a Stratechery interjújában kifejtette, hogy a Netflix alkalmazás jelenleg nem elérhető a Vision Pro számára. Peters szerint az ilyen típusú headseteket használó előfizetők száma még nem indokolja ekkora beruházást. A streaming szolgáltatás továbbra is elérhető böngészőn keresztül, hiszen a headset Safari böngészővel érkezik.

Új technológia, óvatos lépések: a Netflix egyelőre nem tervez hivatalos alkalmazást az Apple Vision Pro-ra

A Netflix álláspontja szerint nem zárkóznak el a virtuális és kiterjesztett valóság szemüvegeknek szánt dedikált alkalmazás fejlesztésétől, csupán a források és az igény hiánya áll a háttérben. Ez nem egyedi eset, hiszen a YouTube és a Spotify is hasonló döntést hozott a visionOS-ra szánt natív alkalmazások kapcsán.

Az Apple Vision Pro jelenleg csak az Egyesült Államokban kapható, ahol az Apple TV+ és a Disney+ platformok már elérhetőek dedikált alkalmazások formájában. Az Apple új „Apple Immersive Video” formátumot is bemutatott, mely 180 fokban rögzített, interaktív tartalmakat kínál az Apple streaming szolgáltatáson keresztül.

A Netflix portfóliójában több 3D film is megtalálható, melyek VR formátumban érhetőek el, azonban ezek egyelőre nem lesznek elérhetőek az Apple Vision Pro-n. Ez azt jelenti, hogy a Netflix egyelőre várakozó álláspontot foglal el ebben a kérdésben, figyelemmel kísérve a piaci fejleményeket és a felhasználói igényeket.