Miután korábban beszámoltunk a HMD/Nokia visszatéréséről a csúcskategóriás modellek közé a Magic Max által, most egy újabb rejtélyes Nokia telefon látott napvilágot az interneten. A készülék kódneve “Venom” és egy 64 megapixeles kamerával rendelkezik.

A Nokiamob egy bejegyzése egy képet tár a nyilvánosság elé az új eszközről, amelyet a Twitter felhasználó, Hikari Calyx osztott meg. A még be nem mutatott készülék kódneve TA-1529. A telefon kétféle SIM kártyát fogad, 4 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel rendelkezik. A 64 MP-es főkamerát a Shengtai partnere gyártotta. A termék várhatóan ebben az évben, talán az IFA 2023 rendezvényen debütál.

Az IFA-ról való találgatásunk azért merült fel, mert úgy tűnik, hogy a Nokia aktívabb az IFA-n, mint a MWC-n. Igaz, a MWC-n bemutattak egy Nokia G22-t, amely fenntartható és könnyen javítható készülék. A Nokia Venom-ra visszatérve, úgy tűnik, hogy ez egy olyan polikarbonátból készült okostelefon, amely szintén a könnyű javíthatóságra és fenntarthatóságra összpontosít. A 64 MP-es hátsó kamera mellett még két szenzor található, egy 8 MP-es ultranagy látószögű és egy 2 MP-es makró vagy bokeh szenzor.

Ha találgatni kellene, azt mondanám, hogy a készülékben valószínűleg egy Snapdragon 695 processzor vagy annak utódja található.