Amikor mindenki a State of Play eseményre és a Death Stranding 2-re figyelt, felröppent a hír egy új Sony PlayStation hordozható konzolról. Úgy tűnik, ez a készülék inkább a Nintendo Switch vagy az ROG Ally felé hajlik, mintsem a már piacra dobott PlayStation Portable Remote felé. Néhány részletet már most is tudunk.

Források szerint a fejlesztés alatt álló új PlayStation hordozható konzol egy AMD lapkát kap, és kompatibilis lesz a PlayStation 4 és PlayStation 5 játékokkal. A CPU egy egyedi tervezésű lesz, és a projekt jelenleg a “High Level Design” fázisban tart, ami azt jelenti, hogy legalább két év várakozás áll előttünk, és a végső zöld lámpa még nem gyulladt ki.

A tervezett “PlayStation Vita 2” 18 processzáló egységgel rendelkezne, amelyek elegendőek lennének ahhoz, hogy legalább PS4 Pro szintű, vagy akár PS5 szintű játékélményt nyújtsanak, természetesen bizonyos leegyszerűsítésekkel a hordozhatóság érdekében. A GPU várható órajele 1.8 GHz vagy alacsonyabb lenne. Egy legalább 7 hüvelykes OLED kijelzőt várok, 120 Hz-es frissítési rátával, 16 GB RAM-mal és egy erős, 8000 mAh feletti akkumulátorral.

A tervezet szerint lesznek integrált thumbstick-ek, trigger gombok, D-pad, akciógombok, mikrofon és USB-C port, valamint sztereó hangszórók is.