Az OnePlus nemrég bemutatta európai piacra szánt újdonságait, köztük a OnePlus 12 kameracentrikus telefonját, valamint a wannabe csúcsmodelljét, a OnePlus 12R-t. Ezeknek a nagy sikerű bevezetéseknek az árnyékában úgy tűnik, a gyártó készen áll arra, hogy a Nord sorozatú, kedvező árfekvésű készülékeket is piacra dobja. A napokban az interneten felbukkant információk és képek egy titokzatos OnePlus telefonról szolgáltatnak több részletet, amelyeket a 91Mobiles szivárogtatott ki.

OnePlus Nord újdonság a láthatáron; Frissített dizájn és fejlett kamerarendszer

A rejtélyes készülék modellszáma CPH2613, és a megjelenése alapján egy Nord sorozatbeli modellről van szó. A telefon dizájnja magában foglal egy pontszerű kivágású szelfikamerát, az ujjlenyomat-olvasót a kijelző alá integrálva, egyenes szélekkel, valamint a hangerő- és a bekapcsoló gombokat a jobb oldalon. Az alján USB-C töltőport, hangszórórácsok, míg a tetején egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó vagy infravörös adó található.

A fotómodul hosszúkás, függőlegesen helyezkedik el, úgy tűnik, hogy egy dupla kamerarendszert és egy LED villanót foglal magában. A készülék megkapta a Camera FV-5 tanúsítványt is, ami arra utal, hogy egy 50 MP-es főkamerával rendelkezik, amely 12,6 MP-es képeket készít. Ez quad-bayer képfogásra utal, és lehet, hogy egy csúcskategóriás szenzorról (valószínűleg egy Sony-IMX989-ről) van szó. F/1.8-as rekeszértékkel, optikai és elektronikus képstabilizálással büszkélkedhet. Az előlapi kamera 16 MP-es lesz F/2.4-es rekeszértékkel.

Személy szerint úgy gondolom, hogy ez lehet a OnePlus Nord 4 vagy 5 (a Nord 3 utódja), de nem zárható ki, hogy a gyártó egy másik, kedvező árú Nord modellel készül. Valószínűleg a következő napokban több részlet is napvilágot lát erről a készülékről.