Az Apple WWDC konferenciája már csak két hónap múlva kezdődik, és egyre több információ szivárog ki a tervezett újdonságokról. A múlt héten az iOS 17-ről hallottunk, most pedig néhány részletet megtudhattunk az eseményen bemutatásra kerülő hardverekről. Úgy tűnik, az előre beharangozott AR headset mellett további izgalmas termékekkel rukkol elő az Apple.

Mark Gurman legfrissebb Power On hírlevele szerint az Apple több új MacBookot tervez bemutatni, közülük legalább néhányat a június 5-én kezdődő WWDC konferencia nyitóbeszédén jelentenek be. Gurman nem árul el sok konkrét részletet, csak annyit közöl, hogy a júniusi laptopok valószínűleg nem rendelkeznek majd új M3 chipekkel, inkább a jelenlegi M2 processzorokkal szerelik fel őket.

Új MacBook modellek érkezhetnek az Apple WWDC konferenciájára

Ez azt valószínűsíti, hogy megjelenhet a 15 hüvelykes MacBook Air, amelynek érkezéséről már hónapok óta szóbeszéd kering, és állítólag a gyártása is megkezdődött. Ez lesz az Apple első 15 hüvelykes laptopja 2019 óta, amikor a 15 hüvelykes MacBook Pro gyártását leállították és a 16 hüvelykes modell lépett a helyébe. Az új Air várhatóan M2 processzorral, esetleg egy M2 Pro opcióval jelenik meg, és a 13 hüvelykes modellhez hasonló kialakítást és jellemzőket kínál.

Gurman jelentése szerint azonban a WWDC-n több M2-alapú MacBook bemutatására is sor kerülhet, ami azt sejteti, hogy az Apple frissíteni kívánja a jelenlegi M2 MacBook Air-t vagy a 13 hüvelykes MacBook Pro-t.