A Google augusztus 13-án készül bemutatni a Pixel 9 sorozatot, amihez már most nagy várakozás társul. A közelgő modellek egyik legérdekesebb újítása az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó bevezetése lesz, amely eddig csak a Samsung prémium kategóriás készülékeiben volt elérhető.

A Pixel 9, Pixel 9 Pro és Pixel 9 Pro XL

A Pixel 9, Pixel 9 Pro és Pixel 9 Pro XL modellek mind ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval lesznek felszerelve, amely számos előnnyel jár. A Samsung készülékeiben már bevált technológia lehetővé teszi az ujjlenyomat felismerését nedves vagy koszos ujjakkal is, valamint nagyobb érzékelési területet biztosít. Ezeket a fejlett érzékelőket a Qualcomm gyártja, és konkrétan a 3D Sonic Gen 2 modellről van szó (QFS4008).

A Pixel 9, Pixel 9 Pro és Pixel 9 Pro XL
A Pixel 9, Pixel 9 Pro és Pixel 9 Pro XL

Ez az ultrahangos érzékelő gyorsabb és megbízhatóbb, mint a hagyományos optikai szenzorok, mivel nem igényel fényt az ujjlenyomat azonosításához. Az ilyen típusú érzékelők képesek pontosan felismerni az ujjlenyomatokat különféle körülmények között, ami különösen hasznos lehet a mindennapi használat során.

Pixel 9 Pro Fold

Pixel 9 Pro Fold

Érdekes módon, a Pixel 9 Pro Fold, a Google első összecsukható telefonja, továbbra is a hagyományos ujjlenyomat-olvasót használja majd, amely az oldalsó bekapcsoló gombba lesz integrálva. Ez a választás valószínűleg a dizájn és a költségek optimalizálása miatt történt.

Jelentős lépés a Google számára

Az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó bevezetése jelentős lépés a Google számára, hiszen a biztonság és a felhasználói élmény szempontjából is előnyös fejlesztés. Az új Pixel 9 sorozat bemutatójára tehát érdemes lesz figyelni, különösen az új szenzorral kapcsolatos tesztek és vélemények miatt.