A DxOMark végre közzétette a HONOR 200 Pro kamerájának részletes elemzését. Ez a telefon egy kicsit „francia” is, köszönhetően a HONOR és a párizsi Harcourt portréstúdió együttműködésének. Az eredmény: 137 pont, ami a globális rangsor 33. helyére helyezi a telefont.

DxOMark értékelte a HONOR 200 Pro kameráját; 137 ponttal a 33. helyen
DxOMark értékelte a HONOR 200 Pro kameráját; 137 ponttal a 33. helyen

Pontszám és hardver

A HONOR 200 Pro 137 pontot ért el, ezzel egy ponttal marad le a Xiaomi 14 mögött, és ugyanannyi pontot szerzett, mint a vivo X80 Pro, míg egy ponttal megelőzi a Google Pixel 8a-t. A telefon egy Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 lapkával van felszerelve, valamint egy 50 megapixeles fő kamerával, optikai képstabilizálással és f/1.9 rekesznyílással. Az ultrawide kamera 12 megapixeles, f/2.2 rekesznyílással, és a teleobjektív kamera is 50 megapixeles, szintén optikai képstabilizálással és 2.5x optikai zoommal. Az ultrawide kamera autofókusz képességgel rendelkezik, míg az előlapon egy dupla szelfikamera található, 50 MP-es fő szenzorral és 2 MP-es Bokeh kamerával.

DxOMark: a HONOR 200 Pro kamera teljesítménye és részletes pontszámai
DxOMark: a HONOR 200 Pro kamera teljesítménye és részletes pontszámai

Fotó kategóriában a telefon 138 pontot, míg videó kategóriában 134 pontot kapott. A Bokeh értékelése 70 pont 85-ből, míg a Preview kategóriában 69 pontot kapott 91-ből, ami arra utal, hogy a képernyőn látott kép nem mindig egyezik meg a valósággal. A zoom teljesítmény 132 pontot ért el, míg a stabilizáció 105 pontot kapott a maximális 118-ból.

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

  • Gyors és pontos autofókusz minden tesztelt körülmény között
  • Pontos expozíció a legtöbb tesztkörülmény között, széles dinamikus tartománnyal
  • Neutrális fehéregyensúly kültéri fotóknál
  • Jól kezelt textúra-zaj kompromisszum kültéri felvételeknél
  • Jól megőrzött részletek távoli felvételeknél

Hátrányok:

  • Alacsony kontraszt magas dinamikus tartományú jeleneteknél
  • Enyhe túltelítettség videofelvételeknél, különösen a piros és narancs árnyalatoknál, valamint bőrtónusoknál
  • Általában alacsony kompromisszum textúra és zaj között
  • Színzaj gyenge fényviszonyok között
  • Alkalmanként megjelenő flare és halo artefaktumok

A DxOMark elemzése szerint a HONOR 200 Pro „sokoldalú és képes” készülék, jó autofókusz és expozícióval, széles dinamikus tartománnyal, de a bőrtónusok nem mindig tökéletesek. Videó terén jól teljesít az expozíció és autofókusz tekintetében is.

A saját tesztünk és értékelésünk alapján egyetértünk a DxOMark megállapításaival. Kiemelnénk, hogy a telefon portréfotózási képességei valóban lenyűgözőek, különösen a Harcourt portré mód használatával. Az AI alapú funkciók és a kettős szelfikamera révén kiválóan teljesít mind a nappali, mind az éjszakai fényviszonyok között. Ugyanakkor észrevettük, hogy az éjszakai fotózás során a képek néha túl világosak és mesterségesek lehetnek. A színzaj gyenge fényviszonyok között továbbra is problémát jelent. Részletes tesztünket itt olvashatjátok.