A OnePlus hamarosan bemutatja az első hajtogatható telefonját, amelyet a Samsung Galaxy Z Fold 5-tel szemben pozicionál. Nemrégiben OnLeaks renderelt képeket a modellről, míg most az OnePlus 12, a jelenlegi év végén debütáló csúcskategóriás készülékről érkeznek részletes képek. Az új telefon lenyűgöző dizájnnal érkezik, felvonultatva a gyártó első periszkópos kameráját is.

Az tippelő szerint a képek egy valós tesztkészüléken alapulnak, amit a vállalat tesztelői próbálgattak. A OnePlus 12 elegáns kialakítással bír, elő- és hátlapon üveg borítással, enyhén ívelt kijelzővel. Különösen figyelemre méltó, hogy ez az első OnePlus okostelefon, amely periszkópos kamerával rendelkezik a zoomolás érdekében. A fényképező modul hasonló az OnePlus 11-es modelléhez, viszont a periszkópos szenzor valahol az alsó részen található, közvetlenül a Hasselblad logó alatt.

A telefon egy 6,7 hüvelykes, ívelt AMOLED kijelzőt kap, 2K felbontással és megnövelt PWM Dimminggel, valamint 120Hz-es frissítési rátával. Az új modell alatt a Snapdragon 8 Gen 3 lapka rejtőzik, melyet Adreno 750 GPU egészít ki. A készülék támogatja a 150W-os vezetékes gyorstöltést, valamint a 50W-os vezeték nélküli töltést is.

A hátlapra egy olyan fényképező modul került, amely a Sony újgenerációs 50 MP-es fő szenzorát, egy 50 MP-es ultrawide kamerát és egy periszkópos szenzort tartalmaz, ami egy 64 MP-es Omnivision OV64B kamera. A telefon akkumulátora 5000 mAh kapacitású, ami megegyezik az előd modellével.

Nemrégiben arról számoltak be, hogy a Qualcomm az október végi éves csúcstalálkozóján fogja bejelenteni az új Snapdragon 8 Gen 3 lapkát. Ez azt jelenti, hogy az első telefonok, beleértve az OnePlus 12-t is, ezzel a lapkával novemberben kerülnek forgalomba.