Jelenleg a Samsung uralja a hajtogatható telefonok piacát, ám az elmúlt években más vállalatok is piacra dobták saját modelljeiket. A vivo bemutatta X Fold sorozatát, a Xiaomi pedig a MIX hajtogatható telefonokat dobta piacra. Az OPPO pedig tavaly bejelentette a Find N2 modellt, ami eltér a piacon elérhető többi hajtogatható készüléktől. A Google is csatlakozott a mozgalomhoz a Pixel Fold bevezetésével, és most megtudhatjuk, mit hoz a OnePlus hajtogatható telefon fronton. Nézzük meg a részleteket.

Szivárgások tárnak fel új részleteket a OnePlus hajtogatható V Fold telefonjáról

A készülék neve még nem végleges, de nagy eséllyel a OnePlus V Fold lesz a végső választás. A részletes renderképeket ma tették közzé a híres @OnLeaks (a SmartPrix kiadásában). A képek a valódi prototípusokon alapulnak.

Szivárgások tárnak fel új részleteket a OnePlus hajtogatható V Fold telefonjáról

A OnePlus V Fold hátlapja műbőr bevonatot kap, és a Hasselblad által fejlesztett tripla kamera rendszert használja. Érdekesség, hogy az egyik szenzor periszkóp-típusúnak tűnik, tehát nagy valószínűséggel fejlett zoomolási képességekkel rendelkezik, hasonlóan a Galaxy S23 Ultra modellhez. A hátlapi vaku elhelyezése kissé furcsa, hiszen a készülék sarkába került.

Szivárgások tárnak fel új részleteket a OnePlus hajtogatható V Fold telefonjáról

Az áramellátó gombba integrálták az ujjlenyomat-érzékelőt, a készülék pedig megkapta a híres Alert Slider gombot, amely segít gyorsan váltani a hangprofilok között. Ha a renderképek pontosak, egy nagyon vékony készülékről beszélünk, ami hasonló a Xiaomi Mix Fold 2 modellhez.

Szivárgások tárnak fel új részleteket a OnePlus hajtogatható V Fold telefonjáról

A külső kijelzőn központilag elhelyezett selfie szenzor található, a belső panelen pedig oldalt van egy szenzor. A hajtogatási mechanizmus (a zsanér) az OPPO Find N2 és a Galaxy Z Fold okostelefonokból merített inspirációt.

Milyen specifikációkra számíthatunk?

A OnePlus V Fold valószínűleg Snapdragon 8+ Gen 2 lapkával érkezik, ami magasabb frekvencián fut, mint az aktuális verzió. A belső panel 2K felbontású, AMOLED kijelzővel és 120 Hz-es frissítési rátával jön. A hátoldalán egy 50 MP-es Sony IMX890 képszenzor található, míg elől egy 32 MP-es OV32C szenzoros kamerát kapunk. A telefon 4800 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely támogatja a 100W-os vezetékes töltést.

A OnePlus várhatóan az idén augusztusban jelenti be első hajtogatható telefonját, rögtön a Samsung hajtogatható telefonjainak bemutatója után.