Az év második hónapja egy figyelemre méltó tech hírrel jön, amely szerint a Samsung a közeljövőben piacra dobja a Galaxy Z Fold6 összecsukható okostelefonját, ami alaposan átdolgozott dizájnnal készül megörvendeztetni a felhasználókat. Ez a változás már régóta pletykák tárgya volt, de most, az első hitelesnek tűnő képek alapján, úgy tűnik, a megvalósítás küszöbén állunk.

A képeket a jól ismert tech tippelő, David Kowalski és a Pigtou publikáció tette közzé, amelyek alapján a legnagyobb vizuális változást az külső kijelző új formátuma jelenti. Ez szélesebb kialakítású, ami jelentősen megkönnyítheti a gépelést – ez volt az egyik leggyakrabban említett probléma a jelenlegi Z Fold modellek tulajdonosai körében.

Samsung Galaxy Z Fold6
Samsung Galaxy Z Fold6

A tervezési átalakulás nem áll meg itt; a telefon sokkal vékonyabb lesz, mint az elődjei, ami felveti a kérdést, vajon képes lesz-e megdönteni a Honor Magic V2 által beállított 4.7-4.8 mm-es rekordot. Természetesen a súlya is érdekes kérdés lesz. A hátoldalán lévő kameraelrendezés azonnal felismerhetővé teszi a Samsung termékeként, míg az új zsanértervezés ígéretet tesz arra, hogy a vékony profil nem megy a tartósság rovására. Az új formaterv viszont nem tűnik S Pen foglalatot engedélyezőnek, így továbbra is tokra lesz szükség a stylus tárolásához.

A Samsung Galaxy Z Fold6 bemutatóját a nyár folyamán várjuk, valószínűleg július-augusztus környékén. Ez a modell minden bizonnyal új dimenziót nyit az összecsukható okostelefonok világában, különösen a felhasználói élmény és a dizájn terén.